"Optibet" Latvijas futbola virslīgā 29. kārtas spēlē sestdien "Daugavpils" savā laukumā ar 1:2 (1:1) piekāpās "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandai, kura tādējādi panāca ceturtajā vietā esošo Jūrmalas "Spartaku".

Mājiniekiem vārtus iesita Andrejs Kovaļovs un Eliša Jangs, bet Valmieras kluba rindās izcēlās Ēriks Punculs un Toluvalase Emanuels Arokodare.

Rezultātu jau mača ceturtajā minūtē atklāja Punculs, pēc ātrā uzbrukuma no soda laukuma raidot bumbu vārtos – 0:1. Daugavpilieši rezultātu izlīdzināja spēles 21. minūtē pēc Kovaļova precīza raidījuma, pirmajam puslaikam noslēdzoties neizšķirti – 1:1.

65.minūtē viesi vēlreiz izvirzījās vadībā. Šunsuke Nakamura no labās puses pa zemi iespēlēja bumbu daugavpiliešu soda laukumā, Punculs palaida bumbu garām, bet Arokodare ar vieglu pieskārienu to ievirzīja vārtos – 2:1 "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" labā.

Pēc četrām minūtēm mājinieki atspēlējās, bumbu vārtos raidot Namdi Činonso Oforam, taču brīdi iepriekš tiesnesis bija fiksējis aizmuguri, rezultātam paliekot 2:1 viesu labā.

72. minūtē Arokodare pretuzbrukumā izgāja viens pret vienu ar vārtsargu Daņilo Kučeru, taču uzbrucēju panāca un atbruņoja mājinieku uzbrucējs Maksims Toņiševs.

80. minūtē labā sitiena pozīcijā soda laukumā nokļuva mājinieks Kaspars Kokins, taču sita garām. Ar to pašu pie pretējiem vāriem atbildēja Punculs, rezultātam nemainoties.

Jau mača ceturtajā kompensācijas minūtē mājinieki tomēr izglābās, bumbu vārtos sitot Jangam –2:2.

Daugavpilieši jau ceturtajā spēlēs pēc kārtas nespēja uzvarēt, dodot iespēju viņus cīņā par priekšpēdējo pozīciju turnīra tabulā panākt "Metta" vienībai, kas šobrīd "Skonto" stadionā cīnās ar līdervienību "Riga" un no Daugavpils komandas atpaliek par diviem punktiem. Cīņa Rīgā ir vērojama Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Jau ziņots, ka sestdien "Ventspils" futbolisti savās mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar "Jelgavu", turnīra tabulā nedaudz attālinoties no ceturtajā vietā esošās Jūrmalas "Spartaks" vienības.

Svētdien kārtas noslēgumā kopvērtējuma vicelīdere RFS savā laukumā eksaminēs Jūrmalas "Spartaku". Šo kārtu izlaiž "Liepāja".

Ar 50 punktiem 23 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par astoņiem punktiem mazāk ir 25 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 41 punktu 25 spēlēs ir "Ventspils", bet 37 punkti 25 mačos ir "Spartaks" vienībai. Pēc sestdienas spēles 35 punkti 25 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, 29 punkti 25 dueļos – "Liepājai", 28 punkti tikpat cīņās – "Jelgavai", 26 punkti 26 spēlēs – "Daugavpilij", bet pēdējā ar 23 punktiem 25 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9. novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7. kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!