Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas futbola virslīgas komanda "Daugavpils" pirms jaunās sezonas papildinājusi sastāvu ar portugāli Migelu Sidu, kurš to pārstāvējis jau iepriekš, čehu aizsargu Romānu Kuļikovu, kā arī diviem spēlētājiem no Azerbaidžānas.

Portugāles komandas "Boavista" audzēknis Sids pirmoreiz "Daugavpils" sastāvam pievienojās pirms pagājušās sezonas, turklāt neilgi pirms tam bija aizvadījis trīs spēles Portugāles augstākajā līgā. Latvijas virslīgā Sids 2015.gadā aizvadīja desmit spēles, guva vienus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Sids Daugavpils komandas sastāvā bija manāms arī Ziemas kausa izcīņā. Kā vēsta Latgales vienība, sākotnēji pusēm neizdevās vienoties par abpusēji izdevīgiem nosacījumiem, tomēr tagad kopsaucējs atrasts un portugālis būs ierindā uz sezonas pirmo spēli.

Tāpat "Daugavpils" komandas ziņo, ka aizsardzības līniju pastiprinās 187 centimetrus garais aizsargs Romāns Kuļikovs, kurš jau vairākas nedēļas trenējies ar komandu un pierādījis savu lietderību. Labās malas aizsargs savā līdzšinējā karjerā pārstāvējis Prāgas "Slavia" un "Dukla" jaunatnes komandas, kā arī spēlējis Krimas čempionātā. 21 gadu vecajam aizsargam ir gan krievu, gan čehu pase.

Tikmēr Azerbaidžānas komanda Baku "Ņeftči" ziņo, ka uz īres tiesībām "Daugavpils" vienībai atdevusi 20 gadus vecos spēlētājus Mirabdulu Abasovu un Orhanu Gurbanli. Spēlētāji izīrēti līdz 15.jūnijam.

Tiek vēstīts, ka abi futbolisti vairāk spēlējuši rezerves komandā nekā trenējušies ar galveno vienību.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā "Daugavpils" no citas Latvijas komandas "Ventspils" izīrēja pussargu Anastasiju Mordatenko, kurš nesen internetā publicētā video izteica rupjus komentārus par savu līdzšinējo komandu, kā arī aizsargu Denisu Bezuščonoku.

Šī "Daugavpils" komandai būs trešā sezona Latvijas virslīgā - pirmajā gadā tā guva astoto vietu, bet pērn palika priekšpēdējā, sestajā, pozīcijā.

Šīs sezonas virslīgas čempionāts sāksies nākamās nedēļas nogalē, "Daugavpils" komandai pirmajā mačā 13.martā viesojoties pie "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienības, kas, visticamāk, būs viena no tās galvenajām konkurentēm cīņā par vietas saglabāšanu Latvijas augstākajā līgā.

Kā zināms, 2016.gada virslīgas čempionātā startēs "Liepāja", "Ventspils", "Jelgava", "Daugavpils", Jūrmalas "Spartaks", "Metta"/"Latvijas Universitāte", "Riga" un "Rīgas Futbola skola".

Aizvadītajā sezonā "Liepāja" triumfēja virslīgā, lai gan aizvadīja tikai otro sezonu čempionātā. Otrā palika "Skonto", kas pirms šīs sezonas nenokārtoto finansiālo saistību dēļ nesaņēma A licenci spēlēšanai virslīgā, bet bronzas medaļas izcīnīja "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!