Foto: Optibet Virslīga

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas 13.kārtas noslēdzošajā spēlē ceturtdien "Daugavpils" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Metta" komandu, kamēr spraigā cīņā punktu izrāva "Jelgava".

Daugavpils komandai vārtus guva Viljams Mukvele, bet pretiniekiem izcēlās Bruno Melnis.

Rezultāts bija nemainīgs līdz pat otrā puslaika vidum, kurā Kristups Keršis savā soda laukumā nogāza daugavpiliešu uzbrucēju Valeriju Lizunovu. 11 metru soda sitienu izpildīja Mukvele, kurš 68.minūtē panāca 1:0.

Rīdzinieki piecas minūtes pirms pamatlaika beigām izrāva neizšķirtu, pēc Mikus Vasiļevska piespēles no vārtu priekšas precīzi ar galvu sitot Melnim.

Citā ceturtdienas mačā Salaspils "Super Nova" savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (2:1) ar "Jelgavu".

Abas komandas bez uzvarām ir septiņos mačos pēc kārtas, salaspiliešiem šajā sērijā gūstot vienu punktu, bet jelgavniekiem - trīs.

Jau spēles ceturtajā minūtē pēc "Super Nova" futbolista Jevgeņija Miņina centrējuma bumbu ar galvu savos vārtos ieraidīja Mārcis Peilāns - 1:0 mājinieku labā. 25.minūtē Deniss Rakels pēc Kristera Atara un Kristiāna Kaušeļa piespēlēm ar sitienu tuvajā vārtu stūrī panāca 2:0.

Cīņas 38.minūtē pēc Ralfa Šitjakova tālas piespēles Danila Patijčuks, izdarot sitienu ar galvu, vienus vārtus atguva. Mājinieki bija vadībā līdz pat 82.minūtei, kurā pēc Patijčuka piespēles Dāvis Mārcis Valmiers raidīja bumbu vārtos un panāca 2:2.

Kārtas pirmajā spēlē otrdien "Auda" savā laukumā ar 0:2 zaudēja līdervienībai "Riga", ceturto reizi pēc kārtas virslīgas mačos atzīstot "Riga" pārākumu ar šādu rezultātu, bet trešdien RFS viesos ar rezultātu 3:0 pārspēja "Liepāju", kamēr "Tukums 2000"/"Telms" futbolisti un "Valmiera" cīnījās neizšķirti.

Turnīra tabulas augšgalā ar 35 punktiem 13 spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 31 punktu ieņem RFS, bet 20 punkti 12 mačos "Liepājai". 19 punkti ir "Valmierai", 18 punkti - "Metta" komandai 12 spēlēs, bet 16 punkti - "Audai". Tālāk 12 punkti ir "Jelgavai", bet tabulas lejasgalā desmit punkti ir "Daugavpilij", deviņi - "Tukums 2000"/"Telms" komandai, kamēr "Super Nova" iekrājusi septiņus punktus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!