Foto: F64
Latvijas virslīgas futbola čempionāta pagājušās sezonas trešo spēcīgāko komandu Daugavpils "Daugava" nākamajā sezonā trenēs krievu speciālists Ravils Sabitovs, pastāstīja komandas administrators Romans Žodžiks.

Ar 43 gadus veco speciālistu, kurš Daugavpilī ieradīsies piektdien, noslēgts līgums uz vienu gadu ar iespēju abu pušu sadarbību pagarināt.

Sabitovs vienības galvenā trenera postenī nomainījis bijušo PSRS izlases spēlētāju Leonīdu Nazarenko, ar kuru līgumattiecības pārtrauktas pēc abpusējas vienošanās.

Nazarenko Daugavpils klubu sāka vadīt šī gada jūlijā īsi pēc tam, kad no "Daugavas" galvenā trenera amata kluba īpašnieku maiņas dēļ atkāpās ilgu laiku Latvijā strādājušais gruzīns Tamazs Pertija.

Pertija vēlāk kļuva par "Olimps" komandas galveno treneri.

Sabitovs, kurš kā spēlētājs karjeras laikā pārstāvējis Maskavas klubus "Dinamo" un "Lokomotiv", trenera karjeru sāka 1997.gadā.

Pēdējos gados Sabitovs strādājis ar Maskavas "Torpedo" vienību un Kazahstānas klubu Kostanajas "Tobol".

No 2003. līdz 2007.gadam Sabitovs bija Krievijas U-19 izlases galvenais treneris.

Kā ziņots, par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!