Par 2018. gada valsts labāko futbolistu pirmo reizi karjerā nosaukts Latvijas izlases un Čehijas čempionāta kluba "Jablonec" uzbrucējs Dāvis Ikaunieks, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Kuldīgā dzimušais uzbrucējs Latvijas gada labākā futbolista balvu ieguva ļoti līdzvērtīga balsojuma rezultātā, apsteidzot iepriekšējo trīs gadu šīs balvas ieguvēju Andri Vaņinu un labāko trijniekā pirmoreiz iekļuvušo Robertu Ozolu.

Dāvis Ikaunieks šogad līdz vasarai spēlēja Čehijas čempionāta klubā Visočinas "Jihlava", tiekot atzīts par turnīra labāko leģionāru, bet pēcāk pārcēlās uz citu šīs valsts klubu FK "Jablonec", saņemot iespēju apliecināt sevi jaunā līmenī, tostarp - UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Latvijas nacionālās izlases rindās viņš līdz šim aizvadījis 20 spēles, kurās guvis četrus vārtus.

Citviet otro reizi pēc kārtas un kopumā ceturto reizi karjerā par Latvijas gada futbolisti nosaukta Olga Ševcova, kura ikdienā spēlē Rīgas Futbola skolā un Latvijas izlasē. Uzbrucēja šogad kļuvusi par Latvijas čempioni un Latvijas kausa ieguvēju, bet kopā ar Latvijas izlasi triumfējusi Baltijas kausa izcīņā.

Šīgada Virslīgas čempionāta labākā spēlētāja titulu ieguva Roberts Ozols ("Riga FC"), kurš šo godu izpelnījies pirmoreiz, bet par 1. līgas labāko spēlētāju atzīts Vugars Askerovs no BFC "Daugavpils/Progress", kurš iepriekš pie šīs balvas tika arī 2016. gadā. Pirmoreiz karjerā par Latvijas gada labāko telpu futbolistu nosaukts Germans Matjušenko (FK "Nikars"), bet labākā pludmales futbolista gods pienācās Sergejam Vasiļjevam, kurš pie šādas atzinības tika arī 2012. gadā.

Otro gadu pēc kārtas par Latvijas labāko jaunatnes futbolistu nosaukts Roberts Uldriķis, labākās futbolistes titulu izpelnījās Nelle Treimane. Virslīgas čempionu "Riga FC" vadītājs Viktors Skripņiks iebalsots par gada labāko treneri Latvijas futbolā, bet sieviešu sacensību labākā trenera tituls otro reizi pēc kārtas aizceļojis pie Jevgēņija Mihaļkova. Piekto reizi pēc kārtas Edmunds Novickis (Sportacentrs.com) nosaukts par gada labāko futbola žurnālistu, šādu titulu atvēlot viņa amatbrāļiem.

Piekto reizi karjerā un otro gadu pēc kārtas par labāko tiesnesi nosaukts Andris Treimanis, kamēr labākā tiesneša asistenta godā jau desmito gadu pēc kārtas celts Haralds Gudermanis. Pirmoreiz LFF Laureātu vakarā tiek apbalvotas arī labākās sieviešu tiesneses, balvas iegūstot Violai Raudziņai un Līgai Didriķei.

LFF Laureātu vakarā tika noskaidroti arī gada skaistākie vārti Latvijas futbolā un Latvijas futbola gada foto, bet īpašas atzinības balvas saņēma FK "Liepāja/Mogo" (Fanu klase – labākais bērnu piesaistes projekts), RH3 fonda organizētā labdarības spēle (labākais sociālais projekts), "Valmiera Glass/ViA" (kampaņa par Gata Kalniņa atgriešanos Valmierā – par tēla veicināšanu) un FS "Metta" (labākais digitālais saturs Virslīgas un Sieviešu futbola 1. līgas komandu atspoguļošanā).

Uz skatuves īpaši emocionālā mirklī tika sumināti šogad punktu savām profesionālajām gaitām pielikušie Jurijs Žigajevs un Kristaps Grebis, savukārt pirms Laureātu vakara atsevišķi tika godināti Latvijas futbola veterāni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!