Foto: fcvysocina.cz
Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks pirmdien palīdzēja Jihlavas "Vysočina" komandai Čehijas čempionāta spēlē viesos negaidīti ar 1:0 (1:0) uzvarēt turnīra līderi Plzeņas "Viktoria".

"Vysočina" izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas, lieliski atsākot Čehijas čempionātu pēc ziemas pārtraukuma, jo 17.februārī ar 1:0 uzvarēja arī kopvērtējuma vicelīderi Prāgas "Slavia", pret abām vadošajām komandām nopelnot maksimāli iespējamos sešus punktus.

Ikaunieks pirmdien laukumā devās sākumsastāvā, aizvadot visu maču, bet vienīgie vārti šajā mačā tika gūti 22.minūtē, kad precīzs bija Petrs Tlustijs.

Latvijas futbolists spēles 89.minūtē tika pie brīdinājuma, kas viņam bija otrais pēdējos divos mačos, jo dzelteno kartīti Ikaunieks saņēma arī iepriekšējā mačā.

Pagājušo gadu "Vysočina" komanda noslēdza ar trim zaudējumiem pēc kārtas, kā arī astoņiem zaudējumiem deviņos mačos, bet nu ir divu uzvaru sērija.

Ikaunieks šosezon guvis piecus vārtus un atrodas dalītā desmitajā vietā starp turnīra labākajiem snaiperiem.

"Vysočina" kopvērtējumā ar 16 punktiem 18 cīņās atrodama 15.vietā 16 komandu vidū. Tikmēr "Viktoria" ar 47 punktiem joprojām ir pārliecinoša līdere, jo otrajā vietā esošā Prāgas "Sparta" atpaliek par 12 punktiem.

Plzeņas komanda aizvadītajā nedēļā pārvarēja UEFA Eiropas līgas 1/16 kārtu, divu spēļu summā ar 3:1 uzvarot Serbijas klubu Belgradas "Partizan". Astotdaļfinālā "Viktoria" tiksies ar Lisabonas "Sporting" no Portugāles.

Iepriekšējā Čehijas čempionāta sezonā "Vysočina" ieņēma 14.vietu 16 komandu vidū un, pateicoties labākai vārtu attiecībai pār konkurenti, saglabāja vietu augstākajā divīzijā. Zīmīgi, ka pozitīvo bilanci savstarpējos mačos nodrošināja tieši divi Ikaunieka precīzi sitieni.

Aizvadītajā sezonā Ikaunieks kopā 30 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem, kas deva dalītu sesto vietu līgas snaiperu sarakstā.

2015.gada sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot tā brīža čempioni "Liepāju", izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā. 2016.gada vasarā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kuras rindās 16 mačos guvis četrus vārtus.

Pašlaik 23 gadus vecais Ikaunieks bija starp kandidātiem uz 2017.gada Latvijas labākā futbolista balvu, kur gan palika otrais aiz pieredzējušā vārtsarga Andra Vaņina.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!