Foto: F64

Latvijas Futbola virslīgas (LFV) rīkotajā "SMScredit.lv" Ziemas kausa izcīņas finālā Dāvis Ikaunieks sestdien guva vārtus un sekmēja valsts čempionei "Liepājai" uzvaru ar 1:0 (1:0) pret "Ventspils" komandu.

Valērijs Afanasjevs uz "Ventspils" vārtiem nopelnīja 11 metru soda sitienu, kuru mača 34.minūtē realizēja Dāvis Ikaunieks, izvirzot "Liepājas" komandu vadībā.

"Liepāja" pēdējos piecos Ziemas kausa mačos nezaudēja nevienus vārtus. Pagājušās sezonas Latvijas virslīgas uzvarētāja pirmo reizi ieguva Ziemas kausu.

Pēc finālmača "Liepājas" komanda uzreiz dosies uz treniņnometni Turcijā, kur turpinās gatavošanos sezonai, kas virslīgas čempionātā sāksies 11.martā ar liepājnieku cīņu pret Jūrmalas "Spartaks" vienību.

Kā zināms, abas vienības savā starpā spēkojās jau grupu turnīrā, kad ar 2:0 pārāki bija liepājnieki. Arī tajā spēlē Latvijas čempionu labā vārtus guva Dāvis Ikaunieks un izcēlās arī Marks Kurtišs.

Pagājušajā nedēļā Ziemas kausa pusfinālā "Liepāja" ar 1:0 uzveica finansiālās grūtībās nonākušo "Skonto", kas turnīrā uzvarēja iepriekšējos divos gados. Mača sākumā liepājniekus vadībā izvirzīja Oskars Kļava, savukārt piecas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām "Skonto" rindās Edgars Jermolajevs nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Savukārt "Ventspils" pagājušajā nedēļā pusfinālā ar 1:0 uzvarēja "Jelgavu". Uzvarētājiem vārtus guva Ģirts Karlsons.

Jau vēstīts, ka otrdien cīņā par septīto vietu "Daugavpils" ar 1:0 pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte", trešdien spēlē par piekto vietu mačs noslēdzās neizšķirti 1:1, taču pēcspēles soda sitienu sērijā "Riga" ar 6:5 uzveica Jūrmalas "Spartaks" vienību, bet ceturtdien bronzas godalgas ieguva "Jelgava", kas ar 6:1 sagrāva "Skonto".

Pirmo reizi Ziemas kausa izcīņas uzvarētājs saņēma balvu 6000 eiro vērtībā no virslīgas tehniskā partnera "Nike".

Ziemas kausa sacensības tika rīkotas ceturto reizi pēc kārtas. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai, turklāt ar iespēju sagatavošanās posmā aizvadīt vismaz piecas spēles.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava", kas finālā pieveica ar jaunatnes sastāvu startējušo "Ventspils" komandu, bet iepriekšējos divus gadus turnīrā triumfēja "Skonto".

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā triumfēja "Liepāja", bet turnīra debitante "Gulbene" pēc divām aizdomīgām spēlēm vasaras sākumā no virslīgas tika izslēgta, līdz ar to virslīgas sezona turpinājās vien ar septiņu vienību līdzdalību.

Kā zināms, valsts titulētākais futbola klubs "Skonto" nenokārtoto parādsaistību dēļ nesaņēma A licenci dalībai virslīgā, tāpēc šajā turnīrā nestartēs, bet tās vietu ieņems "Rīgas Futbola skola" (RFS). Tā vietā "Skonto" pieteikusies startam pirmās līgas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!