Foto: F64/attēlā Dainis Kazakevičs

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde pirmdien, 20. janvārī, spēra soli, par ko futbola aprindās mēļoja jau kopš rudens – valstsvienības galvenā trenera amatā slovēni Slavišu Stojanoviču nomainīja ilggadējais U-21 izlases vadītājs un LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs.

LFF pirms diviem gadiem ar trenera atlaišanu uzkāpa uz grābekļa. Pēc kaunpilnā zaudējuma Gibraltāram no amata nevēlējās aiziet Aleksandrs Starkovs, bet viņu ar lēmumu atlaida LFF valde. Vēlāk LFF un Starkovs nespēja vienoties par abām pusēm izdevīgu kompensāciju, kā rezultātā LFF samaksāja Latvijas trenerim pilnu kompensāciju, kas – pēc avotu sniegtās informācijas – bija ap 100 000 eiro. Tagad Stojanoviča atlaišana izmaksās vismaz 170 000 eiro, bet pirms tam gaidāma abu pušu juristu diskusija par nosacījumiem.

Kazakevičs būs piektais galvenais treneris pēdējo trīs gadu laikā. 2017. gadu šajā amatā uzsāka Marians Pahars, kurš vēlāk atkāpās 2017. gada marta pēc zaudējuma pārbaudes spēlē Gruzijā. Viņa vietā valstsvienības vadības groži atkal tika uzticēti Aleksandram Starkovam, kuru pēc gada atlaida LFF valde. Tad Latvijas izlases trenēšana tika uzticēta somam Miksu Pātelainenam, ar kuru LFF vilcinājās noslēgt jaunu līgumu. 2018. gada nogalē soms izlēma negaidīt un pateica "Uz redzēšanos!", bet viņa vietu ieņēma Stojanovičs. Serbijā dzimušais slovēņu treneris noslēdza līgumu uz trīs gadiem, bet nostrādāja nepilnu gadu. Laiks rādīs, vai LFF ne visai solīdā rīcība galveno treneru jautājumā ietekmēs Latvijas prestižu starptautiskā futbola gaiteņos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!