Foto: LETA

Sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgā Jūrmalas "Spartaks" svarīgā cīņā par trešo vietu turnīra tabulā ar 0:1 (0:0) piekāpās "Ventspils" klubam.

Vārtus mača 61.minūtē guva Tosins Aijeguns.

Abām komandām pirms šodienas spēles bija pa 37 punktiem, bet tagad "Ventspils" tikai par diviem punktiem atpaliek no otrajā vietā esošās "Rīgas Futbola skolas", kam turklāt ir spēle vairāk.

Neliels pārsvars bija viesiem, un 25.minūtē tikai mājinieku vārtsarga Jevgeņija Nerugala izveicība "Spartaks" glāba no vārtu zaudējuma pēc Kaspara Svārupa sitiena. Pirmais puslaiks tomēr beidzās ar bezvārtu neizšķirtu, kaut arī 44 minūtē labu iespēju neizmantoja Aijeguns, kurš 44.minūtē, esot aci pret aci ar vārtsargu, sita garām vārtiem.

Otrajā puslaikā turpināja birt dzelteno kartīšu lietus, mājiniekiem līdz vārtu guvumam savā priekšā ieraugot četrus un viesiem - divus dzeltenos plāksterus. Pēc tam ventspilniekiem izdevās atklāt rezultātu, 61.minūtē pēc centrējuma no labās malas ar rezultatīvu sitienu ar galvu izceļoties Aijegunam - 1:0 "Ventspils" labā. Bija labas izdevības arī mājiniekiem, 73.minūtē no labas pozīcijas vārtiem garām sitot otrajā puslaikā laukumā nākušajam Sergejam Jerjomenko.

Lieliska iespēja uzlabot rezultātu viesiem bija 87.minūtē, kad par Svārupa nogāšanu soda laukumā parūpējās Lakijs Opara, tomēr Svārupa raidījumu labajā apakšējā vārtu stūrī atvairīja Nerugals, saglabājot cerību mājiniekiem atspēlēties. Šoreiz atspēlēties neizdevās, viesiem svinot uzvaru ar 1:0.

Līdz cīņas beigām tika parādītas deviņas dzeltenās kartītes, sešas no tām - "Spartaks" futbolistiem.

"Ventspils" virslīgā svinēja trešo uzvaru pēc kārtas, sagādājot pretiniekiem otro neveiksmi pēc kārtas.

Trīs labākās komandas nodrošina vietu nākamās sezonas UEFA Eiropas līgā, bet apstākļu sakritības rezultātā var pietikt ar ceturto vietu.

Iepriekš šosezon trīs savstarpējās spēlēs komandas punktus dalījušas uz pusēm. Pirmajā aplī pārāki ar 2:1 bija ventspilnieki, otrajā ar 4:3 uzvaru svinēja jūrmalnieki, bet trešais duelis noslēdzās neizšķirti 2:2.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka virslīgas vicelīdere RFS piektdien viesos nospēlēja neizšķirti 3:3 ar "Liepāju", bet "Metta" savā laukumā ar rezultātu 1:0 pārspēja "Daugavpili". Septiņas kārtas pirms turnīra beigām virslīgas pastarīte "Metta" no priekšpēdējā pozīcijā esošās "Daugavpils" atpaliek divus punktus. Pēdējās pozīcijas īpašniecei pēc sezonas būs jāpiedalās pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā.

Šajā kārtā bija tikai trīs spēles, jo ceturtais kārtas mačs "Jelgava" - "Riga" pārcelts uz 23.oktobri rīdzinieku sekmīgas spēles Eiropas līgā dēļ. Brīva no spēlēm šajā kārtā ir "Valmiera Glass ViA".

Ar 50 punktiem 23 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par astoņiem punktiem mazāk ir 25 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 40 punktiem 24 spēlēs ir "Ventspils", 37 punkti 25 mačos pēc šodienas palika "Spartaks" vienībai. Tikmēr 34 punkti 24 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, 29 punkti 25 dueļos - "Liepājai", 27 punkti 24 cīņās - "Jelgavai", 25 punkti 25 spēlēs - "Daugavpilij", bet pēdējā ar 23 punktiem 25 cīņās ir "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9. novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!