Foto: AP/Scanpix/LETA
Dienvidkorejas Futbola asociācija (KFA) aicinājusi Āzijas Futbola konfederāciju (ACF) sodīt Ziemeļkoreju par to, ka savstarpējā spēle tika aizvadīta pie tukšām tribīnēm.

Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas izlases otrdien pirmo reizi 29 gadu laikā Phenjanā aizvadīja savstarpējo maču. Komandas Pasaules kausa kvalifikācijas mačā Kima II Suna stadionā cīnījās bezvārtu neizšķirti.

Mačs gan norisinājās pie tukšām tribīnēm, turklāt Dienvidkorejas mediji netika akreditēti spēlei.

"Cerēju, ka šajā vēsturiskajā mačā ieraudzīšu pilnas tribīnes, bet vīlos, ka tās bija tukšas. Tāpat esam nepatīkami pārsteigti par translācijas problēmām un vīzu neizsniegšanu ārzemju žurnālistiem. Mums preses un vārda brīvība ir ļoti svarīga, bet no otras puses naivi cerēt, ka vienā minūtē mainīsim visu pasauli," otrdien pēc mača pauda Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno.

Abas komandas pirms desmit gadiem gandrīz jau aizvadīja maču 50 000 sēdvietu lielajā stadionā, taču Ziemeļkorejas puse atteicās atskaņot kaimiņvalsts himnu vai izkārt tās karogu.

Dienvidkorejas izlase uz kaimiņzemi devās 55 cilvēku grupā, starp tiem esot vienīgi spēlētājiem un apkalpojošajam personālām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!