Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Futbola federācija (LFF) piespriedusi diskvalifikācijas spēlētājiem Kirilam Teleginam un Ernestam Pilātam par likmju izdarīšanu uz LFF organizēto sacensību maču.

Abi futbolisti šajā sezonā spēlēja virslīgas dublieru čempionātā, pārstāvot ŠFS komandu.

Kā vēsta LFF Disciplinārā komiteja, tad abi spēlētāji šī gada oktobrī ir veikuši naudas likmes uz vienu no LFF organizēto sacensību spēlēm. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka likme izdarīta uz "SMScredit.lv Virslīgas" spēli.

Abi spēlētāji atzīst, ka likmes ir veikuši, taču nebija informēti par to, ka saskaņā ar LFF Disciplināro reglamentu LFF licencētie spēlētāji nevar veikt likmes uz LFF organizēto futbola sacensību spēlēm, taču savu vainu atzīst un izdarīto nožēlo.

Tā kā abi spēlētāji ir pārkāpuši reglamentu, Teleginam un Pilātam piespriestas diskvalifikācijas uz 12 mēnešiem, aizliedzot piedalīties LFF organizēto sacensību spēlēs, un piemērots naudas sods 1500 eiro apmērā.

Tāpat Disciplinārā komiteja piemēroja aizliegumu "Skonto FC" komandai reģistrēt jaunus spēlētājus, jo tā vēl aizvien nav samaksājusi darba algu bijušajiem spēlētājiem Igoram Savčenko, Ritvaram Ruginam un Aleksandram Fertovam, kā arī bijušajam darbiniekam Alehandro Munosam Lopesam. Aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus būs līdz brīdim, kamēr komanda norēķināsies ar spēlētājiem un Lopesu.

Vēl naudas sodus par drošības reglamenta pārkāpumiem piesprieda FK "Ventspils"(200 eiro), FK "Jelgava (140+70 eiro) un "Skonto FC" (280 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!