Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Četras Dienvidamerikas valstis - Argentīna, Urugvaja, Paragvaja un Čīle - pieteikušās rīkot 2030. gada Pasaules kausa futbolā finālturnīru.

Argentīna un Urugvaja savu kopējo kandidatūru izziņjao jau 2017.gadā, bet tagad tā paplašināta ar vēl divām partnerēm. Urugvaja rīkoja vēsturē pirmo finālturnīru un, ja šī kandidatūra tiks atbalstīta, prestižās meistarsacīkstes savu simtgadi atzīmēs to sākumpunktā.

"Mums ir iespēja rīkot Pasaules kausa finālturnīru, kas mums kā, dienvidamerikāņiem, kas izdzīvo futbolu, ir ļoti svarīgi. Šī diena ir vēsturiska mums, četrām valstīm," teica Argentīnas Futbola asociācija (AFA) prezidents Klaudio Tapija.

Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) prezidents Alehandro Domingess uzsvēra, ka Starptautiskajai Futbola federāciju asociācijai (FIFA) vajadzētu būt pienākumam godināt tos, kuri iedibināja Pasaules kausa finālturnīru rīkošanu.

Pastāv iespēja, ka kandidatūras pulkam pievienosies arī Bolīvija.

Sākot ar nākamajām meistarsacīkstēm, kuru finālturnīru 2026.gadā uzņems ASV, Kanāda un Meksika, sacensībās startēs jau 48 izlases līdzšinējo 32 vietā.

Pērnā gada nogalē Katarā notikušajā finālturnīrā uzvarēja Argentīna, kas pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!