Foto: Publicitātes foto

Kāds 17 gadus vecs amerikāņu pusaudzis nožņaudzis savu desmit gadus veco brālīti un, skaidrojot savu rīcību, apgalvojis, ka to izdarījis TV seriāla Deksters ietekmē, ziņo izdevums The Daily Mail.

Televīzijas seriāls Deksters (attēlā galvenās lomas atveidotājs Maikls Hols) vēsta par kādu tiesu medicīnas ekspertu, kurš brīvajā laikā no darba policijā uzdarbojas kā sērijveida slepkava.

Brālīša slepkava Endrjū Konlijs tiesā apgalvojis, ka tieši šis seriāls un tā galvenā varoņa rīcība iedvesmojusi viņu arī pašu pamēģināt slepkavot, un šī vēlme viņā briedusi jau vairākus gadus.

Endrjū nav slēpis, ka vēlme nogalināt viņu pārņēmusi kā izsalkums, un iesākumā viņš fantazējis par sava tēva slepkavību, bet brīdī, kad viņš aplicis plaukstas ap sava mazā brāļa kaklu, jaunietis nav spējis apstāties.

Puisis brālīti žņaudzis 20 minūtes, lai būtu pilnīgi pārliecināts, ka zēns ir miris. Pēc tam viņš līķi ievietojis atkritumu maisā, ko atstājis tuvējā parkā, un pēc slepkavības izdarīšanas devies pie draudzenes, lai skatītos filmas.

"Deksters man lika to darīt, un es beidzot sajutos līdzīgs viņam," izmeklētājiem atzinis Endrjū, kurš arī vizuāli centies līdzināties seriāla varonim.

Puiša advokāti cerējuši tiesu pārliecināt, ka slepkavības izdarīšanas brīdī puisis bijis nepieskaitāms, bet pats slepkava ir gatavs uzņemties vainu par nodarīto, neraugoties uz to, ka viņam draud līdz pat 45 gadiem ilgs cietumsods.

Šī ir otrā zināmā slepkavība, kas izdarīta seriāla Deksters ietekmē - 2008. gadā kāds 29 gadus vecus kanādietis izmantoja seriāla epizodē redzētos paņēmienus, lai nogalinātu desmit gadus vecāku vīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!