Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde lēmusi par turpmāku virslīgas dublieru čempionāta neorganizēšanu. Lai saglabātu pietiekamu spēļu praksi U-21 vecuma futbolistiem un paaugstinātu augsta līmeņa spēļu īpatsvaru vietējās sacensībās, dublieru čempionāta komandām tiks dota iespēja integrēties Latvijas futbola līgu sistēmā, ziņo LFF.

Pieņemtie lēmumi nozīmē, ka no 2022. gada sezonas dublieru komandas nodrošināšana "Optibet" virslīgas klubiem netiek noteikta kā obligāta prasība, bet virslīgas dublieru čempionāts netiek organizēts. Sekojoši tiek paplašināts 2022. gada "Optibet" nākotnes līgas čempionāts, iekļaujot tajā ne vairāk kā četras dublieru komandas. Tās nosakāmas, ievērojot 2021. gada virslīgas dublieru čempionāta rezultātus.

Klubiem, kuru dublieru komandas netiks iekļautas 2022. gada "Optibet" nākotnes līgas čempionātā, tiek dota iespēja pieteikt dublieru komandu dalībai Latvijas 2. vai 3. līgas čempionātā. Vēlāk šomēnes paredzēts izstrādāt un sākt izskatīt izrietošās izmaiņas "Optibet" nākotnes līgas, kā arī 2. un 3. līgas čempionātu izspēles kārtībā un reglamentos.

"Secinājums, ka dublieru čempionāts, tā organizēšana un tā devums Latvijas futbolam ir sevi izsmēlis, ir briedis jau ilgāku laiku," komentē LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Tas ir lēmums, kas nepieciešams Latvijas futbola ilgtermiņa attīstībai, lai samazinātu spēļu īpatsvaru ar niecīgu sportisko likmi un pavērtu vietu lielākam skaitam maču augstas konkurētspējas apstākļos."

"Lemjot par dublieru čempionāta slēgšanu, meklējām risinājumus, lai jauniešu elites līmeņa spēlētāji tiktu nodrošināti ar pietiekošu augsta līmeņa spēļu praksi. Labākais risinājums tam ir komandu, kas ir savā vidū spēcīgākās un jauniešu attīstībai pieiet mērķtiecīgi, integrēšana "Optibet" nākotnes līgā. Jaunieši iegūs jaunu izaicinājumu un jaunu motivāciju attīstīties. Esošās turnīra komandas no tā iegūs, pateicoties lielākam spēļu skaitam un augstākam to līmenim."

"Kontekstā ar iepriekš pieņemtajiem lēmumiem, kas skar līgu sistēmu un dalības noteikumus, kā arī vēl citas izstrādes procesā esošas iniciatīvas, mūsu ilgtermiņa mērķis ir pakāpeniska un stabila klubu un sacensību stiprināšanās, kas nodrošina pēc iespējas labākus apstākļus attīstībai profesionāļiem, jauniešiem un amatieriem. No tā ieguvēju vidū būs gan paši klubi un to ilgtspēja, gan izlašu konkurētspēja, gan līdzjutējiem nodrošinātais piedāvājums un spēļu daudzveidība," izceļ V. Ļašenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!