Foto: AP/Scanpix
Šobrīd no traumas atlabstošā Latvijas izlases aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā Barisavas BATE komanda piektdien 11. reizi pēc kārtas izcīnīja Baltkrievijas čempionu titulu, kamēr Dubram šis ir otrais kaimiņvalsts čempionu tituls pēc kārtas.

BATE piektdien viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja Mikaševiču "Granit" komandu, piecas kārtas pirms čempionāta noslēguma kļūstot neaizsniedzama pretiniekiem.

Uzvaras vārtus BATE iesita vien 87. minūtē, kad precīzs bija Nikolajs Singevičs.

Dubra augusta vidū guva ceļgala traumu, tāpēc kopš tā laika nav spēlējis, taču pirms tam viņš bija BATE pamatsastāva aizsargs.

Latvijas futbolists šosezon Baltkrievijas čempionātā piedalījies 16 spēlēs, gūstot piecus vārtus. Tāpat viņš divas spēles aizvadīja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, kā arī vienu maču nospēlēja Baltkrievijas kausā.

Augusta beigās tika ziņots, ka Dubra ceļgala traumas dēļ nevarēs spēlēt trīs mēnešus, tāpēc viņam šī sezona, visticamāk, ir noslēgusies. Traumas dēļ Dubra nepalīdzēja arī Latvijas izlasei septembrī un oktobrī aizvadītajos četros mačos.

BATE pēc piektdien aizvadītās spēles turnīra tabulā ir nopelnījusi 63 punktus 25 mačos. Tuvākajai sekotājai Soļigorskas "Šahtar" ir 45 punkti 24 mačos un teorētiski pēc punktiem tā vēl var panākt BATE, taču tā kā savstarpējos mačos šosezon labāk veicies Barisavas komandai, kura abos mačos uzvarēja ar 2:0, tad Soļigorskas komanda apsteigt līderus vairs nevar.

Barisavas BATE par Baltkrievijas čempioni kļuva 13. reizi. Zīmīgi, ka pērn čempionu tituls tika izcīnīts jau pēc 23. kārtas aizvadīšanas.

Tiesa, BATE šogad neveiksmīgi startēja starptautiskajā līmenī, jo tikai otro reizi kopš 2009. gada BATE nespēja iekļūt Čempionu līgas vai Eiropas līgas grupu turnīrā.

Dubra līdz 2012. gadam spēlēja Rīgas "Skonto" sistēmā, reizi kļūstot arī par Latvijas čempionu. Turpinājumā viņš pievienojās Polijas pirmās līgas komandai Bitomas "Polonia", bet tās sastāvā aizvadīja vien četrus mačus, pēc tam pārceļoties uz "Ventspils" vienību, kuras sastāvā vēl divas reizes triumfējis valsts meistarsacīkstēs.

Dubra 2014. gadā tika nosaukts par Latvijas virslīgas čempionāta labāko aizsargu, savukārt pērn viņš bija viens no četriem pretendentiem uz Latvijas labākā futbolista balvu, kuru ieguva vārtsargs Andris Vaņins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!