Foto: Latvijas Futbola federācija

"Optibet" futbola virslīgas čempionvienība RFS pastiprinājis Latvijas izlases centra aizsargs Kaspars Dubra, kurš ar klubu noslēdzis ilgtermiņa līgumu, ziņots RFS mājaslapā.

31 gadu vecais Dubra galvaspilsētas komandas sastāvā 2017. un 2018. gada sezonās kopumā aizvadīja 37 spēles, kurās guva piecus vārtus. Latvijas futbola izlasē viņam 50 mači un trīs vārtu guvumi.

Savas karjeras laikā aizsargs ir spēlējis gan UEFA Čempionu līgas, gan UEFA Eiropas līgas grupu turnīros. Pēdējā šāda pieredze viņam bija 2019./2020. gada sezonā Eiropas līgā kopā ar "Oleksandrija", kad viņš visās sešās apakšgrupas spēlēs nospēlēja pa 90 minūtēm.

Tieši Oleksandrija līdz Krievijas iebrukumam Ukrainā bija Dubras pēdējā komandas. Šīs komandas sastāvā viņš aizvadīja 67 spēles, kurās gūti divi vārti un veiktas trīs rezultatīvas piespēles.

"Patīkami atgriezties Latvijā, bet īpaši patīkami atgriezties RFS. Šeit jau esmu bijis un man ir palikušas tikai siltākās atmiņas. Pazīstu daudzus spēlētājus un kluba darbiniekus, tādēļ iejusties kolektīvā noteikti nebūs nekādu problēmu," kluba mājaslapā citēts Dubra.

"Esmu izgājis pilnvērtīgu sagatavošanās posmu ar iepriekšējo komandu, tādēļ esmu pilnībā gatavs. Ar nepacietību gaidu jauno sezonu un darīšu visu, lai palīdzētu RFS īstenot mērķus," saka Dubra.

Dubra jau piedalījās RFS komandas pārbaudes spēlē nedēļas nogalē ar FK "Tukums 2000"/"Telms". Šajā mačā RFS svinēja uzvaru ar rezultātu 4:0.

Jauno sezonu RFS iesāks 12. martā pret Jūrmalas "Spartaku". Mačs norisināsies "LNK Sporta Parkā", taču RFS būs nominālo viesu statusā.

Futbolists sarunā ar Latvijas medijiem jau pastāstīja par savu triju dienu garo ceļu no Oleksandrijas līdz Latvijai. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā viņš ar klubu panāca vienošanos par līguma pārtraukšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!