Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas futbola izlases aizsargs Kaspars Dubra, kurš martā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 radītā piespiedu pārtraukuma laikā bija palicis viens pats Ukrainas premjerlīgas kluba "Oleksandriya" bāzē, atgriezies Rīgā, viņš pastāstīja intervijā Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienestam.

Toreiz Dubra stāstīja, ka viņš bāzē bija palicis viens pats. "Apkārt man ir apžogota teritorija ar apsardzi. Esmu kā tādā cietumiņā. Atliek gaidīt tālāk," portālam "Delfi" teica Dubra. Tagad viņš atgriezies mājās.

"Pēdējos datumos trāpīju uz lidmašīnas reisu. Klubs atļāva braukt mājās. Esmu Rīgā," LFF preses dienestam teica Dubra. "Kad braucu prom no turienes, visu uztvēra diezgan nopietni. Es nezinu precīzu statistiku, bet kopumā ukraiņi to uztvēra nopietni. Cik man zināms, tagad ārā nevar pulcēties vienkopus vairāk par diviem cilvēkiem. Ja iet ārā, tad obligāti jāuzvelk sejas maskas, kā arī cimdi."

Viņš arī atklāja, ka pagaidām Ukrainā nav skaidrības par to, kad un vai atsāksies čempionāts.

"Šobrīd, jā, viss ir tikai versijas. Ja nemaldos, ir trīs iespējamie scenāriji, kas tālāk varētu notikt. Nav ko zīlēt kafijas biezumos! Trenējamies un gaidām lēmumus. Cerams, ka šis viss iespējami drīz beigsies un viss atgriezīsies ierastajās sliedēs," viņš pauda.

Pasaules bagātākie klubi šobrīd mēģina vienoties ar futbolistiem par algu samazināšanu, lai krīzes laikā ietaupītu līdzekļus. "Oleksandriya" pagaidām vēl nav uzrunājusi savus spēlētājus par šādu soli.

"Pagaidām par to nekas nav runāts ar spēlētājiem. Ļoti ceru, ka līdz tam nenonāks. Es redzu, kā pārējos klubos viss notiek, bet jāsaprot, kādas algas ir tiem spēlētājiem un kādas – mums. Tas līmenis tomēr ir atšķirīgs. Mums tās algas ir tādas, lai dzīvotu paši un palīdzētu tuviniekiem. Miljonus mēs nepelnām. Ja vēl no tās naudas kaut ko ņems nost, tas būs ļoti bēdīgi," sacīja Dubra.

"Oleksandriya" vienība pēc Ukrainas čempionāta pirmā posma ieņēma piekto vietu 12 komandu konkurencē, tādējādi sezonas atlikušo daļu turpinot "čempionu kārtā". Latvijas izlases pārstāvis šosezon laukumā gājis 26 spēlēs, tostarp UEFA Eiropas līgā visos sešos mačos nospēlējis pa 90 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!