Foto: F64

Latvijas izlases aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā futbola komanda Borisovas BATE no Baltkrievijas trešdien sasniedza trešo UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtu.

Otrās kvalifikācijas kārtas atbildes mačā BATE viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Dundalk" komandu no Īrijas, bet divu spēļu summā triumfēja ar 2:1.

Dubra arī šo spēli sāka sākumsastāvā, laukumā pavadot visas 90 minūtes, kuru laikā aizsargs divas reizes pārkāpa noteikumus.

Nākamajā kārtā BATE tiksies ar velsiešu kluba Osvestrijas "The New Saints" un ungāru vienības Sēkešfehērvāras "Videoton" pāra uzvarētāju. Pirmajā komandu duelī ar 1:0 pārāki bija "Videoton" futbolisti.

Baltkrievijas čempionātā BATE ar 14 spēlēs izcīnītiem 38 punktiem ieņem līderpozīciju, bet par astoņiem punktiem atpaliek Minskas "Dinamo".

Dubra Baltkrievijas čempionātā laukumā aizvadījis piecas pilnas spēles.

Aizsargs līdz 2012.gadam spēlēja Rīgas "Skonto" sistēmā, reizi kļūstot arī par Latvijas čempionu. Turpinājumā viņš pievienojās Polijas pirmās līgas komandai Bitomas "Polinia", bet tās sastāvā aizvadīja vien četrus mačus un vasarā pievienojās "Ventspils" vienībai, kuras sastāvā iepriekšējos gados vēl divas reizes triumfējis valsts meistarsacīkstēs.

Pērn Dubra tika nosaukts par Latvijas virslīgas čempionāta labāko aizsargu.

Kā zināms, kopš 2013.gada pavasara BATE komandā spēlēja Latvijas vārtsargs Germans Māliņš, kurš šoziem atstāja vienību. Māliņš BATE komandai pievienojās 2013.gada pavasarī, tomēr nostiprināties vienības sastāvā viņš tā arī nespēja, turklāt 2014.gadā lielākoties pat bija tikai tās trešais vārtsargs, un šī gada sākumā tika pavēstīts, ka vienošanos puses nepagarinās.

Kopā Māliņš BATE galvenajā komandā aizvadīja vien septiņus mačus, ielaižot piecus vārtus.

BATE komanda Baltkrievijas čempionātā uzvarējusi pēdējos deviņus gadus, turklāt tā sekmīgi startē arī Eirokausu sacensībās. Kopš 2008.gada tā četras reizes spēlējusi UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, ko darīja arī aizvadītajā sezonā, kad gan palika noslēdzošajā vietā apakšgrupā.

Jau vēstīts, ka Latvijas čempione futbolā "Ventspils" otrdien otrās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtas atbildes mačā izbraukumā ar 0:1 piekāpās titulētajam Somijas klubam Helsinku HJK, bet divu spēļu summā tika piedzīvots zaudējums ar 1:4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!