Foto: facebook.com/ruchchorzow
Uzbrucējs Eduards Višņakovs par debijas spēlē "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komandas RFS sastāvā nopelnīto noraidījumu saņēmis divu cīņu diskvalifikāciju.

Jau vēstīts, ka RFS pirmdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas spēlē savā laukumā ar 1:0 pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) vienību, bet par mača centrālo personu kļuva 27 gadus vecais Višņakovs, kuram šī bija atgriešanās virslīgā pēc vairāk nekā piecu gadu pārtraukuma.

Vispirms futbolists, kurš RFS komandai pievienojās jūlijā, 11. minūtē pēc standartsituācijas augstā lēcienā ar galvu iesita bumbu vārtos, bet otrā puslaika 10. minūtē rupji nospēlēja pret "Metta"/LU futbolistu Vladislavu Fjodorovu, kā rezultātā nopelnīja sarkano kartīti un atstāja RFS mazākumā.

Tagad Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija piespriedusi Višņakovam divu spēļu diskvalifikāciju un 70 eiro naudas sodu. Diskvalifikācija attiecas vienīgi uz virslīgas mačiem, līdz ar to Višņakovs varēs piedalīties nākamajā trešdienā plānotajā Latvijas kausa ceturtdaļfināla cīņā, kurā RFS viesosies pie Liepājas vienības "Karosta". Savukārt Latvijas čempionāta ietvaros laukumā viņš varēs atgriezties 26. augustā duelī ar "Ventspili", pirms tam izlaižot cīņas pret "Liepāja"/"Mogo" un "Riga".

Tāpat Disciplinārlietu komisija paziņojusi, ka brīdinājumu limita pārsniegšanas dēļ nākamos savu vienību mačus izlaidīs Mārcis Ošs ("Jelgava") un Eduards Emsis ("Metta"/LU).

Višņakovs jūnijā bija devies uz pārbaudi Krievijas premjerlīgas jaunpienācējā Habarovskas SKA, tomēr klubs ar futbolistu nolēma līgumu neslēgt.

Pagājušo sezonu Višņakovs pavadīja Polijas komandā Hožuvas "Ruch". Laukumā viņš izgāja 15 mačos un iesita tikai vienus vārtus, ko paveica sezonas noslēdzošā mača izskaņā.

Jaunākais no brāļiem Višņakoviem – Eduards – pērn uz "Ruch" bija izīrēts no Beļģijas komandas "Westerlo". Arī šī vienība šogad zaudēja vietu savas valsts augstākajā līgā, tomēr Latvijas futbolista kontrakts pēc sezonas noslēdzās. Pirms vietas sastāvā zaudēšanas uzbrucējs Beļģijas vienības sastāvā paguva piedalīties 16 spēlēs, kuru laikā guva trīs vārtus.

Karjeras laikā Višņakovs ir pārstāvējis arī Rīgas "Daugavu", "Ventspili", Kazahstānas komandu Karagandas "Šahtjor" un Lodzas "Widzew" no Polijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!