Foto: AFP/Scanpix/LETA

Frankfurtes "Eintracht" komanda trešdien Seviljā triumfēja Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Eiropas līgā.

Finālspēlē Frankfurtes futbolisti pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Glāzgovas "Rangers", papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 5:4 pārāks bija Vācijas klubs.

Jau spēles pirmajās minūtēs sadursmē cieta "Eintracht" kapteinis Sebastians Rode, taču pārsistā galva netraucēja viņam pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas turpināt cīņu. Lai gan pirmajā puslaikā bumbu vairāk kontrolēja "Rangers", daudz vairāk sitienu izpildīja Frankfurtes futbolisti, taču pārtraukumā komandas devās, rezultāta tablo vēstot bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Pirmie vārti tika gūti 57.minūtē, kad "Eintracht" savā laukuma pusē nenokontrolēja bumbu un neveiklu kritienu piedzīvoja aizsargs Tuta. Tas Džo Aribam ļāva izskriet vienam vārtu virzienā un pēc soda laukuma līnijas šķērsošanas raidīt bumbu vārtos - 1:0.

Puslaika vidū, 69.minūtē, pēc Filipa Kostiča piespēles no kreisās malas, Rafaels Borre no tuvas distances raidīja bumbu tīklā un panāca 1:1.

Papildlaikā vistuvāk uzvarai bija "Rangers" futbolisti divas minūtes pirms tā beigām, kad "Eintracht" komandu no zaudējum glāba vārtsargs Kevins Traps.

Eiropas otra prestižākā klubu turnīra uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, kuru sāka Skotijas klubs. Uz Džeimsa Tavernjēra precīzo sitienu atbildēja Kristofers Lencs, bet nākamajās divās kārtās pēc Stīvena Deivisa un Skota Ārfilda "pendelēm" izlīdzinājum sērijā panāca Ajdins Hrustičs un Daiči Kamada.

Ceturtajā piegājienā Ārons Remzijs iesita bumbu kājās Trapam un rezultāts palika nemainīgs, bet Kostičs panāca 4:3 "Eintracht" labā. Lai gan Kemars Rūfs izlīdzināja rezultātu, Borre pārspēja Alanu Makgregoru un nodrošināja Frankfurtes klubam titulu.

Eiropas kontinenta trofeju "Eintracht" iepriekšējo reizi izcīnīja 1980.gadā, izcīnot UEFA Eiropas kausu, kas tobrīd arī bija Eiropas klubu otrais spēcīgākais turnīrs. 20 gadus pirms tam klubs spēlēja Eiropas Kausa, tolaik prestižākā klubu turnīra, finālā, kurā ar 3:7 zaudēja Madrides "Real".

"Rangers" savukārt 1972.gadā izcīnīja UEFA Kausu ieguvēju kausu. Arī 2008.gadā Glāzgovas vienība bija pavisam tuvu Eiropas kausam, taču finālmačā tika atzīts Sanktpēterburgas "Zeņit" pārākums.

Pērn Eiropas līgas finālā triumfēja Spānijas klubs "Villareal", kas pamatlaikā un papildlaikā ar Mančestras "United" cīnījās neizšķirti 1:1, bet pēcspēles 11 metru sitienos bija pārāka ar 11:10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!