Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Frankfurtes "Eintracht" un "Barcelona" komandas ceturtdien cīnījās neizšķirti UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē.

Mačs Frankfurtē noslēdzās neizšķirti 1:1 (0:0).

Pirmajā puslaikā mājinieki neizmantoja pāris momentus, bet otrā puslaika trešajā minūtē Ansgars Knaufs aiz soda laukuma robežas iegrieza bumbu vārtos un panāca 1:0 "Eintracht" labā. Puslaika vidū, 66.minūtē, pēc Frenkija de Jonga piespēles Ferrans Torress ar sitienu no apmēram 11 metriem izlīdzināja rezultātu.

Spēles 78.minūtē mājinieki palika mazākumā, jo Tuta saņēma savu otro dzelteno kartīti šajā mačā.

Tikmēr Vesthemas "United" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Lionas "Olympique".

Pirmā puslaika beigās Vesthemas komanda nonāca desmit vīru sastāvā, jo par pēdējās cerības sodu pret Musu Dembelē sarkano kartīti saņēma Ārons Kresvels.

Otrā puslaika sākumā, 52.minūtē, Džerods Bouens pēc vairākām pretinieku kļūdām izvirzīja mājiniekus vadībā, bet 14 minūtes vēlāk Tangijs Ndombelē ar sitienu no dažiem metriem panāca 1:1.

Savukārt "Lepzig" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Bergāmo "Atalanta".

Viesus 17.minūtē pēc Dāvides Dzapakostas piespēles vadībā izvirzīja Luiss Murjels. Spēles 58.minūtē Huans Muso atvairīja Andrē Silvas izpildīto "pendeli", taču uzbrukuma turpinājumā Dzapakosta neveiksmīgi ieraidīja bumbu savos vārtos - 1:1.

Kā vienīgā pirmajā spēlē uzvaru izcīnīja "Braga", kas mājās ar 1:0 (1:0) bija pārāka pār Glāzgovas "Rangers".

Pirmajā puslaikā mājiniekiem vieni vārti netika ieskaitīti, tomēr 40.minūtē Abels Ruizs ar spēcīgu sitienu no apmēram 18 metriem pārspēja glāzgoviešu vārtsargu.

Pusfinālā savā starpā tiksies "Leipzig" - "Atalanta" un "Braga" - "Rangers" pāra uzvarētājas, bet otrā pusfinālā cīnīsies "United" - "Olympique" un "Eintracht" - "Barcelona" maču spēcīgākās komandas.

Atbildes mači notiks nākamajā nedēļā. Pusfināla pirmās spēles notiks 28.aprīlī, bet otrās - 5.maijā.

Šīs sezonas fināls norisināsies 18.maijā norisināsies Seviljā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!