Foto: AFP/Scanpix
Eiropas profesionālo futbola līgu asociācija (EPFL) piektdien pārtrauca saprašanās memorandu ar Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA), kā rezultātā 25 valstu čempionāti spēles varēs rīkot arī Eirokausu maču laikā.

Jau iepriekš tika runāts par šādām pārmaiņām, jo UEFA augusta beigās, īpaši nekonsultējoties ar futbola līgām, nolēma, ka no 2018./2019.gada sezonas četriem vadošajiem čempionātiem - Anglijai, Vācijai, Itālijai un Spānijai - būs garantētas četras vietas katrai UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā, turklāt iecerētas izmaiņas arī naudas balvu sadalē.

Citas Eiropas līgas ar to nebija mierā un draudēja nākotnē ieplānot spēļu kalendāru, kas pārklātos ar Eirokausu mačiem.

Pēcāk pret šādām pārmaiņām UEFA Čempionu līgas formātā iestājās jaunais UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins, norādot, ka tādējādi turnīrs pārvērstos par bagāto komandu klubiņu.

Līdz ar to noslēgtais savstarpējās saprašanās memorands starp UEFA un EPFL nu ir pārtraukts.

"Nav cita viedokļa, kā pārtraukt savstarpējās sapratnes memorandu," piektdien preses konferencē norādīja EPFL prezidents Lāšs Kristers Ulsons, kurš atklāja, ka no 23 klātesošajiem čempionātiem par vienošanās iesaldēšanu 22 balsojuši "par", bet vienīgā pretiniece tam bija Itālijas A sērija. "Tas mums dos gana daudz laika, lai veiktu pārrunas ar UEFA."

Ulsons, kurš ir arī Zviedrijas futbola čempionāta vadītājs, atklāja, ka viņam novembra otrajā pusē paredzēta tikšanās ar Čeferinu.

Pašreizējā formātā UEFA Čempionu līgā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļūst katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides "Real", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību "Atletico".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!