Foto: AP/Scanpix

Nepatīkams incidents noticis UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla pirmās kārtas spēlē Stambulā, kad Maskavas "Lokomotiv" pussargs Dmitrijs Tarasovs pēc mača beigām novilcis formastērpu un nodemonstrējis visiem krekliņu ar Putina attēlu, vēsta ārzemju mediji.

Uz futbolista T-krekla bija attēlots Putins militārā formā un uzraksts "Pats pieklājīgākais prezidents". "Tā bija mana ideja, es negribēju nevienu provocēt," Tarasovu citē portāls "Lifenews". "Es vienkārši esmu savas valsts patriots un Vladimirs Putins ir mūsu prezidents. Uz T-krekla teikts, ka mums ir dižs prezidents. Tas nav nekas tāds. Es to izdarīju pēc spēles, kad piegāju pateikties mūsu līdzjutējiem. Es ne pirmo reizi velku šo kreklu, vienkārši pirms tam neviens tam nepievērsa uzmanību. Visticamāk, šāda rezonanse izcēlās tāpēc, ka spēle bija Stambulā."

"Lokomotiv" šai mačā zaudēja "Fenerbahce" ar 0:2.

28 gadus vecā futbolista žests gan var atnest viņam ilgstošu diskvalifikāciju. "Šajā konkrētajā gadījumā noticis disciplinārā nolikuma pārkāpums un acīmredzama provokācija. Tarasovam var tikt piespriesta diskvalifikācija, turklāt uz ilgu laika posmu, minimums uz 10 spēlēm. Sankcijas var tikt piespriestas arī "Lokomotiv" klubam, kas to pieļāvis," aģentūra "R-Sport" citē UEFA pārstāvi.

Nosodījumu par Tarasova izlēcienam paudusi arī Krievijas Futbola federācija (KFF). ""Lielisku" dāvanu mums sagādājis kluba centrālais spēlētājs - gan sev, gan klubam, gan līdzjutējiem," izteicies KFF izpildkomitejas loceklis un Valsts domes deputāts Igors Ļebedevs. "Tagad viss būs atkarīgs no UEFA. Ņemot vērā sarežģīto politisko situāciju, sankcijas var būt nopietnas."

"Var tikai "pateikties" par tik stulbu uzvedību," turpina Ļebedevs. "Ne par kādu patriotismu te nevar būt ne runas. Tas ir galēji muļķīga rīcība no profesionāla sportista puses, kāds ir Dmitrijs. Kā futbolistu es viņu cienu, taču šādi izgājieni nav piedodami tāda līmeņa cilvēkam. Patriotismu nepierāda ar krekliem un bildītēm… Lūk, uzvara ar 3:0 pār "Fenerbahce" būtu augstākais patriotisma pierādījums, un Tarasovu uz rokām aiznestu no stadiona uz Maskavu."

KFF goda prezidents Vjačeslavs Koloskovs gan uzskata, ka Tarasova diskvalifikācijai nav pamata. "Nu un tad, ka uz viņa krekliņa bija Putina bilde? Tur varēja būt arī Obamas, Romas pāvesta vai ANO prezidenta attēls," saka Koloskovs. "Tā ir viņa personiskā darīšana, viņš taču neskraidīja ar šo kreklu pa stadionu, vicinot to un aicinot uz kaut kādām agresīvām darbībām. Neredzu nekādu iemeslu sodam, jautājuma izskatīšanai vai kam tādam. Ja atbildes spēlē kāds uzvilks kreklu ar [Turcijas prezidenta] Edrogana attēlu - nu un tad? Nesaskatu te nekādu politiku, ne ko citu. Tāda ir mana nostāja."

"Lokomotiv" vadība sava spēlētāja rīcību atteikusies komentēt.

Kā zināms, Turcijas un Krievijas starptautiskās attiecības saasinājās pagājušā gada novembrī, kad Turcija notrieca krievu militāro lidmašīnu. Pēc šā incidenta Krievija izsludināja sankcijas pret Turciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!