Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas pussarga Eduarda Emša pārstāvētā vienība "Noah" otrdien Armēnijas čempionāta pēdējās kārtas spēlē piekāpās čempionvienībai Erevānas "Ararat-Armenia" un ieguva sudraba godalgas, kā arī tiesības nākamsezon spēlēt Eiropas līgas sacensībās.

Šī bija abu komandu otrā tikšanās pēc kārtas. Jau ziņots, ka piektdien Armēnijas kausa finālā "Noah" pamatlaikā spēlēja neizšķirti 4:4 (1:4) ar "Ararat-Armenia", bet divos 15 minūšu papildlaikos katra no komandām guva pa vieniem vārtiem. Uzvarētāju nācās noskaidrot "pendeļu" sērijā, kur pārāki ar 7:6 bija "Noah". Emsis laukumā devās pamatsastāvā un nospēlēja 111 minūtes.

Otrreiz divu spēkos līdzīgu pretinieku cīņā "Noah" uzvarēt neizdevās, viesos divu Erevānas klubu cīņā piekāpjoties "Ararat-Armenia" ar 0:2 (0:2).

Emsis, kā ierasts, maču uzsāka pamatsastāvā.

Vārtus uzvarētāju labā 16.minūtē guva Furdjels Narsings un 45.minūtē - Jusufs Otubandžo.

Sudraba medaļas "Noah" komandai nodrošināja Erevānas "Alashkert" 4:2 (1:1) uzvara viesos pār vēl vienu medaļu pretendentu Gjumri "Širak", "Alashkert" iegūstot bronzas medaļas.

Trešā spēcīgāko sešinieka komandu spēle starp Vanadzoras "Lori" un Erevānas "Ararat" tika atcelta. 10.jūlijā "Lori" komanda paziņoja, ka 17 tās spēlētāji un personāla darbinieki ir inficējušies ar Covid-19, tāpēc otrdienas mačs Vanadzorā tika atcelts, punktus nevienai no komandām nepiešķirot. Spēles iznākums neko nemainītu, "Lori" saglabājot piekto vietu.

Pēc 18 kārtām Armēnijas čempionāts sadalīts divās grupās, sešām spēcīgākajām komandām divu apļu turnīrā turpinot cīņu par titulu. Čempionātā ar 52 punktiem 28 spēlēs uzvarēja un ceļazīmi uz nākamās sezonas Čempionu līgas turnīru ieguva "Ararat-Armenia", bet "Noah" ar 48 punktiem un Erevānas "Alashkert" ar 47 punktiem spēlēs Eiropas līgas kvalifikācijā. Ceturtā 46 punktiem finišēja Gjumri "Širak".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!