Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Dānijas futbola izlases pussargs Kristiāns Ēriksens, kuram pērn Eiropas čempionāta mačā apstājās sirds, sestdien atgriezās valstsvienības sastāvā un divas minūtes pēc nākšanas uz maiņu guva vārtus.

Dānijas futbola izlase pārbaudes spēlē viesos ar 2:4 (1:3) zaudēja Nīderlandei.

Ēriksens spēlē iesaistījās līdz ar otrā puslaika sākumu un vārtus guva nepilnas divas minūtes vēlāk, kad no labās puses saņēma Andrēasa Skova Olsena piespēli un no apmēram 11 metriem raidīja bumbu mērķī, tobrīd panākdams 2:3. Pirms tam Ēriksena rīcībā bumba bija nonākusi vien trīs reizes.

Nīderlandes izlasē ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Stēvens Bergveins, bet vēl pa bumbai Kaspera Šmeihela sargātajos vārtos ieraidīja Nātans Ake un Memfiss Depajs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu. Dānijas izlasē pirmajā puslaikā vārtus guva Janniks Vestergords.

Zīmīgi, ka mačs norisinājās Johana Kruifa vārdā nosauktajā stadionā, kurā Amsterdamas "Ajax" rindās Ēriksens sāka savu augšupeju karjerā. Produktīvais pussargs Dānijas izlasē aizvadījis 110 spēles un guvis 37 vārtus.

Laukumā viņš atgriezās vien pirms mēneša Anglijas futbola premjerlīgas kluba "Brentford" sastāvā.

Eiropas čempionāta finālturnīrā pagājušā gada 12.jūnijā Dānijas-Somijas izlašu spēlē pirmā puslaika beigās Ēriksens pēkšņi saļima, piedzīvojot sirds apstāšanos.

Ēriksens atsāka treniņus decembra sākumā, bet janvāra beigās pievienojās Anglijas premjerlīgas vienībai "Brentford". 30 gadus vecajam futbolistam ir implantēts kardioverteris-defibrilators, lai uzturētu nemainīgu sirds ritmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!