Foto: F64

Aizraujošās "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas kopvērtējuma līderei Jūrmalas "Spartaks" pirms pēdējām kārtām būs daudz lielāks spiediens, tāpēc, iespējams, pašlaik atrasties otrajā vietā pat ir izdevīgāk, uzskata "Ventspils" komandas galvenais treneris Pols Ešvorts.

Jau vēstīts, ka, turpinoties saspringtai cīņai par čempionu titulu, sestdien "Spartaks" savā laukumā ar 2:0 uzvarēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu, bet "Jelgava" kompensācijas laikā izrāva uzvaru ar 2:1 pār "Ventspili", kas pirms šīs kārtas bija līdere.

Šajā mačā "Ventspils" pārtrauca sešu spēļu sēriju bez zaudējumiem, turklāt Kurzemes klubs šajā laikā kopš 24.augusta nebija ielaidis vārtus.

"Protams, rezultāts sanāca pavisam ne tāds, kā mums būtu gribējies. Pirmajā puslaikā "Jelgavai" bija pārākums, bet otrajā puslaikā jau "Ventspils" izskatījās spēcīgāk," "Ventspils" komandas preses dienests citē Ešvortu. "Momentus izveidojām vairāk nekā pretinieks, bet diemžēl nerealizējām savas iespējas."

Aizraujošajā cīņā "Jelgava" uzvaru guva dramatiskā galotnē. Viesi rezultātu atklāja 73.minūtē pēc japāņa Rjotaro Nakano skaista sitiena, taču "Ventspils" mača pirmspēdējā minūtē ar Eduarda Tīdenberga 11 metru soda sitienu atjaunoja neizšķirtu. Tomēr pēdējais vārds šajā mačā piederēja Jelgavas futbolistiem, jo kompensācijas laika pirmajā minūtē precīzs bija septembra labākais čempionāta spēlētājs Gļebs Kļuškins.

Ešvorts uzsvēra, ka ventspilnieki spēja lauzt cīņas gaitu un pelnīti panāca neizšķirtu, izceļot arī Tīdenberga sekmīgo došanos laukumā uz maiņu.

"Protams, kad rezultāts kļuva 1:1, mums ļoti gribējās uzvarēt, visi aizskrēja uz priekšu un rezultātā pēdējās minūtēs aizmirsām par spēles disciplīnu, par ko arī tikām sodīti. Ļoti apbēdinoši zaudēt tādā spēlē," paudis angļu speciālists. "Domāju, tā sanāca ļoti interesanta līdzjutējiem, saspringta un nesaudzīga, kurā pretinieks izrādījās nedaudz veiksmīgāks."

Pēc sestdienas cīņām "Spartakam" ir 52 punkti, "Ventspils" atpaliek par diviem, bet "Jelgava" četriem punktiem.

Pēdējās divās kārtās "Spartaks" tiksies ar virslīgas debitantiem RFS un "Riga", "Ventspils" mērosies spēkiem ar "Metta"/LU un RFS, bet "Jelgavai" jātiekas ar "Daugavpils" un "Metta"/LU komandām.

"Pats svarīgākais tagad būs psiholoģiskā noturība. Tā ļoti svarīga vienmēr. Kad tu esi līderis, sasprindzinājums un psiholoģiskais spiediens ir īpaši stiprs, ar to nav viegli tikt galā. Tas redzams visām komandām, kuras cīnās par pirmo vietu," uzskata Ešvorts. ""Jelgava" netika galā spēlē ar "Riga", "Spartaks" vēl agrāk, šajā reizē "Ventspilij" nesanāca. Iespējams izšķirošo kārtu sagaidīt otrajā vietā pat ir labāk nekā būt līderim, jo uz līderi spiediens ir vairākas reizes lielāks. Redzēsim kāds būs iznākumā, bet acīmredzams ir viens - "Ventspils" sitīsies līdz pašām beigām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!