Foto: AFP/Scanpix
2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs atnesis kārtējos pārsteigumus – šī gada Pasaules kausa finālturnīra dalībniece Krievijas futbola izlase savās mājās nespēja uzvarēt Moldovu, cīnoties neizšķirti 1:1.

EURO 2016 kvalifikācijas G grupas mačā Krievija ilgi nespēja pārsvaru pārvērst vārtos. 73.minūtē Artjoms Dzjuba realizēja 11 metru soda sitienu, kuru pats arī nopelnīja, taču Krievijas izlases prieki bija īsi - jau pēc minūtes pēc stūra sitiena Moldovas kapteinis Aleksandrs Epurjanu ar galvu guva vārtus.

Citā šīs grupas mačā Zviedrija, kas jau otro spēli aizvadīja bez sava kapteiņa Zlatana Ibrahimoviča, ar 2:0 pieveica Lihtenšteinu. Bet par šīs grupas līderi kļuvusi Austrija, kas ar 1:0 pieveica Melnkalni.

Pēc trīs spēlēm G grupā Austrijai ir septiņi punkti, Zviedrijai un Krievijai pa pieciem punktiem, četri punkti ir Melnkalnei, bet pa punktam ir Moldovai un Lihtenšteinai.

Tikmēr C grupā trešo uzvaru trīs spēlēs izcīnīja Slovākija, kas viesos ar 3:1 pieveica Baltkrieviju. Vēl šajā grupā Ukraina ar 1:0 uzvarēja Maķedoniju, bet Spānija viesos ar 4:0 sagrāva Luksemburgu.

Šīs grupas kopvērtējumā Slovākijai ir deviņi punkti, pa sešiem punktiem ir Spānijai un Ukrainai, Maķedonijai ir trīs punkti, bet Luksemburgai un Baltkrievijai ir pa vienam punktam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!