Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas futbola izlasei 2022. gada vasarā jaunā Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Nāciju līgas sezona būs jāuzsāk ar spēli bez skatītājiem, jo Anglijas Futbola asociācija (FA) saņēmusi sodu par fanu radītajām nekārtībām 2021. gada Eiropas futbola čempionāta ("Euro 2020") finālspēlē, ziņo medijs BBC.

Anglijas futbola izlases līdzjutēji "Euro 2020" finālspēles laikā sagādāja pamatīgas raizes stadiona darbiniekiem un policijai. Vairāki fani, cenšoties iekļūt Vemblija stadionā, izkāvās ar policistiem, bet simtiem līdzjutēju apmeklēja spēli bez biļetes, raksta medijs BBC.

Londonas Metropolitēna policija publiski atklāja, ka saistībā ar finālspēli tā arestēja 51 cilvēku. Tieši 26 no šiem arestiem tika veikti pašā Vemblija stadionā.

FA par "kārtības un disciplīnas trūkumu stadionā un ap to" saņēmusi 100 tūkstošu eiro lielu sodu, bet Anglijas vīriešu futbola izlase būs spiesta nākamā gada jūnijā pirmo Nāciju līgas spēli aizvadīt aiz slēgtām durvīm.

Anglijas futbola izlase pirmo reizi FA piešķirta soda dēļ aizvadīs spēli mājās bez skatītājiem. "Lai gan esam vīlušies par lēmumu, mēs atzīstam UEFA pieņemto lēmumu," publiski izteikusies FA.

UEFA publiski norādījusi, ka sodu veicinājuši arī vairāki citi pārkāpumi. Līdzjutēji laukumā svieduši objektus, kā arī traucējuši himnu atskaņošanas laikā. Finālspēles laikā labi bija novērojams, ka Anglijas futbola fani ūjināja topošās čempiones Itālijas himnas laikā.

FA jūlijā jau saņēma vairāk nekā 30 tūkstošu eiro lielu sodu par līdzjutēju radītajām nekārtībām pusfināla spēlē pret Dānijas izlasi. Mājinieki uzvaru svinēja, pateicoties Harija Keina gūtiem vārtiem, ar kuriem uzbrucējs atzīmējās tūlīt pat pēc papildlaikā nerealizētās "pendeles". Tiesa, Dānijas izlases vārtsargam Kasperam Šmeihelam īsi pirms 11 metru soda sitiena izpildes sejā tika spīdināts lāzera stars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!