Foto: Reuters/Scanpix
Anglijas futbola premjerlīgas vicelīdere Totenhemas "Hotspur" līdz 2021. gadam pagarinājusi līgumu ar komandas galveno treneri Maurisio Početīno, bet Svonsī "City" uz diviem gadiem pagarinājusi līgumu ar Frančesko Gvidolinu. Tikmēr Liverpūles "Everton" no amata atbrīvojusi Roberto Martinesu, vēsta britu mediji.

Tāpat "Hotspur" pagarinājusi vienošanos ar trim Početīno asistentiem.

"Parakstot šo līgumu, nevaru būt vēl laimīgāks. Tas ir tikai sākums. Mums ir ilgtermiņa plāni un stipra ticība, ka nākotnē varam sasniegt ko lielu," jauno vienošanos komentēja Početīno.

Savukārt kluba amatpersonas norāda, ka nav bijis grūti panākt jaunu vienošanos ar Početīno.

"Maurisio mums piešķīra komandas garu un turpināja ierasto uzbrukuma futbolu. Viņš uzbūvēja komandu, vienlaicīgi balstoties uz jaunatni un pieredzi," izteicās kluba priekšsēdētājs Daniels Levijs.

Početīno trenera karjeru sāka 2009. gadā, kad stājās pie Spānijas čempionāta kluba Barselonas "Espanyol" stūres, nostrādājot tur trīs gadus. Pēc tam viņš gadu vadīja Anglijas premjerlīgas klubu "Southampton", bet pirms diviem gadiem viņš kļuva par "Hotspur" galveno treneri.

Početīno kā futbolists 2002. gadā Argentīnas izlases sastāvā piedalījās Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Tikmēr Gvidolins Svonsī komandas rindas papildināja janvāra beigās.

Gvidolins savas karjeras laikā vadījis vairākas komandas Itālijas A sērijā, bet pirms desmit gadiem viņš bija pie Francijas kluba "Monaco" stūres.

Turpinājumā viņš bija "Palermo" un "Parma" galvenais treneris, bet kopš 2010. līdz 2014. gadam vadīja "Udinese" vienību.

Savukārt Martiness trenera karjeru sāka 2007. gadā pie Svonsī "City" stūres, komandā pavadot divus gadus. Pēc tam viņš četrus gadus vadīja Vīganas "Athletic" vienību, bet 2013. gadā kļuva par "Everton" galveno treneri.

Premjerlīgas kopvērtējumā pirms pēdējās kārtas čempionei Lesteras "City" ir 80 punkti 37 spēlēs, ar attiecīgi 70 un 68 punktiem seko Totenhemas "Hotspur" un Londonas "Arsenal".

Tikmēr Svonsī klubs ar 46 punktiem ierindojas 11. vietā, bet "Everton" ar 44 atrodas pozīciju zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!