Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas vienība Liverpūles "Everton" ceturtdien nespēja pārvarēt UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla barjeru, noslēdzot šīs valsts futbola komandu dalību Eirokausu sacensībās.

Vienā no dramatiskākajiem dueļiem "Everton" atbildes spēlē izbraukumā ar 2:5 (1:3) kapitulēja Ukrainas vienībai Kijevas "Dinamo", summā piekāpjoties ar 4:6.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā mačā "Everton" izcīnīja uzvaru ar 2:1.

"Pāris reižu pieļāvām kļūdas aizsardzībā, tomēr arī pretinieki veica vairākus neticamus uzbrukuma noslēgumus," pēc mača pauda "Everton" komandas galvenais treneris Roverto Martiness. "Piekrītu, ka vairākās epizodēs varējām labāk nospēlēt aizsardzībā, tomēr nav iespējams neko daudz padarīt, kad bumba ielido vārtu augšējā stūrī."

Kā zināms, trim citām Anglijas komandām Mančestras "City", Londonas "Arsenal" un Londonas "Chelsea" neizdevās sasniegt UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu.

Ļoti dramatiska atbildes spēle izvērtās arī citai Ukrainas vienībai Dņipropetrovskas "Dņipro". Duelī ar Nīderlandes komandu Amsterdamas "Ajax" pirmajā mačā "Dņipro" uzvarēja ar 1:0, bet atbildes spēlē izbraukumā ar tādu pat rezultātu pamatlaikā piekāpās. Līdz ar to nācās aizvadīt pagarinājumu, kurā katra no komandām guva pa vieniem vārtiem, dueli noslēdzot ar 2:2, bet tas vietu nākamajā kārtā, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem, deva "Dņipro" vienībai.

Šis kļuvis par "Dņipro" labāko sasniegumu vēsturē Eirokausu sacensībās.

Ceturtdaļfinālā iekļuva pašreizējā turnīra čempione "Sevilla", kas duelī starp diviem Spānijas klubiem atbildes spēlē 2:1 (0:0) pārspēja "Villarreal", summā triumfējot ar rezultātu 5:2.

"Uzskatu, ka divu maču summā acīmredzami bijām labāka komanda," izteicās vienus vārtus guvušais "Sevilla" spēlētājs Deniss Suaress. "Turnīrā palikušas vien labas komandas un turpmāk vieglu maču vairs nebūs."

Vācijas vienība "VfL Wolfsburg" atbildes mačā izbraukumā pustukšu tribīņu priekšā ar 2:1 (1:0) pieveica Milānas "Inter" klubu no Itālijas, summā triumfējot ar 5:2.

Tikmēr duelī starp divām Itālijas komandām Florences "Fiorentina" atbildes mačā ar 3:0 (3:0) pieveica "AS Roma", summā triumfējot ar 4:1.

Vēl ceturtdaļfinālā iekļuva arī Itālijas vienība "Napoli", kas izbraukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Maskavas "Dinamo" no Krievijas un summā triumfēja ar 3:1. Savukārt citā Itālijas un Krievijas duelī Sanktpēterburgas "Zeņit" ar 0:1 (0:0) izbraukumā piekāpās "Torino", tomēr sasniedza nākamo kārtu, jo summā triumfēja ar 2:1.

Tāpat ceturtdaļfinālu sasniedza Beļģijas vienība "Club Brugge", kuras īpašumā ir arī Latvijas uzbrucējs Valērijs Šabala, atbildes mačā 3:1 (0:0) uzveicot Turcijas komandu Stambulas "Bešiktaš" un summā triumfējot ar 5:2.

Kā zināms, pirms gada Šabala ar vienu no Beļģijas labākajiem klubiem "Club Brugge" panāca vienošanos uz četriem gadiem, bet šobrīd viņš ir izīrēts Čehijas augstākās līgas klubam Jablonecas "Baumit".

Ceturtdaļfinālu izloze tiks aizvadīta jau piektdien.

Pagājušā gada pavasarī "Sevilla" turnīra finālā pēcspēles sitienu sērijā uzveica Portugāles komandu Lisabonas "Benfica", turnīrā uzvarot trešo reizi vēsturē.

Šīs sezonas sacensību fināls 27.maijā notiks Polijas galvaspilsētā Varšavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!