Foto: AP/Scanpix

Anglijas Futbola federācija (FA) ir noraidījusi "Chelsea" galvenā trenera Žozē Mourinju apelāciju un portugāļu speciālistam nāksies samaksāt soda nausu u izciest vienas spēles diskvalifikāciju, kas viņam piespriesta par pēcspēles izteikumiem, vēsta BBC.

Pēc zaudējuma Anglijas premjerlīgas čempionāta spēlē "Southampton" Mourinju izteicies, ka tiesneši baidās tiesāt par labu viņa vadītajai komandai un nozīmēt soda sitienus "Chelsea" spēlētājiem. Par to mutīgajam "Chelsea" trenerim piespriesta soda nauda 50 tūkstošu mārciņu apmērā un nosacīta diskvalifikācija uz vienu spēli.

Attaisnojumam Mourinju minēja, ka angļu valoda viņam neesot dzimtā un viņš līdz ar to neprecīzi formulējis savas domas. Tāpat viņš nebija mierā ar soda naudas apmēru un nosacīto liegumu uz vienu spēli atrasties stadionā, nosaucot to par "neticamu".

Mourinju norādījis, ka "Arsenal" treneris Arsēns vengers, nosaucot tiesnesi par "vāju" un "naivu" pēc savas komandas zaudējuma, nav saņēmis nekādu sodu.

Šis Mourinju šis viņam ir septītais naudas sods, ko "izrakstījusi FA. Anglijas premjerlīgā viņš strādājis no 2004. lūdz 2007. gadam, tad atgriezies 2013. gadā un sodos FA samaksājis kopumā 181 tūkstoti mārciņu un.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!