Foto: AP/Scanpix/LETA
Spānijas grands "Barcelona" otrdien svinēja uzvaru nacionālā čempionāta 29.kārtas spēlē. Barselonieši savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja "Leagnes" vienību.

Mājinieki vadībā izvirzījās trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām, kad 17 gadus vecais Ansu Fati ar sitienu no soda laukuma robežas panāca 1:0, gūstot savus piektos vārtus sezonā.

Otrajā puslaikā, 65.minūtē, bumbu vārtos ieraidīja arī Antuāns Grīzmans, taču tika konstatēta aizmugure. Četras minūtes vēlāk laukuma saimnieki gan dubultoja pārsvaru, paša nopelnīto 11 metru soda sitienu realizējot Lionelam Mesi.

"Pats galvenais bija izcīnīt uzvaru. Pēc pārtraukuma esam izcīnījuši sešus punktus no sešiem, lai gan neesam vēl uzņēmuši ritmu. Esmu gandarīts par Ansu sniegumu, taču uzsvēršu, ka jebkurš uzbrucējs ir svarīgs. Ir maz laika, lai sagatavotos piektdienas mačam ar "Sevilla", bet esam ļoti motivēti," pēc spēles pauda "Barcelona" pussargs Ivans Rakitičs.

Jau ziņots, ka pirms tam otrdien "Getafe" mājās spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Barselonas "Espanyol", bet "Villarreal" savā laukumā ar 1:0 (1:0) uzveica "Mallorca". Pirmdien bija divi neizšķirti - Seviljas "Real Betis" un "Granada" cīnījās 2:2 (0:1), bet "Levante" un "Sevilla" nospēlēja 1:1 (0:0).

Spānijas čempionāta vadībā ar 64 punktiem 29 spēlēs ir "Barcelona", 59 punkti 28 mačos ir Madrides "Real" komandai, bet tālāk ar 51 punktu 29 dueļos seko "Sevilla". Aiz pirmā trijnieka ar 47 punktiem ir Sansevastjanas "Real Sociedad" 28 spēlēs un "Getafe" 29 cīņās, bet Madrides "Atletico" vienībai ir punkts mazāk 28 mačos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!