Foto: F64

"Liepājas", "Mogo"/LSPA un "Zemgale"/LLU komandas sestdien svinēja graujošas uzvaras "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačos.

Liepājnieki ar rezultātu 8:0 (4:0, 3:0, 1:0) mājās uzvarēja Hokeja skolas "Rīga" komandu.

Vēju pilsētas komandai ar "hat-trick" un rezultatīvu piespēli izcēlās Linards Mazurs-Mago, trīs rezultatīvas piespēles atdeva Magnuss Jākobsons, divus vārtus guva Fjodors Jarovinskis, bet pa vieniem iemeta Normunds Vībāns, Eimants Noreika un Rihards Ričards Fomins. Māris Jučers spēlētajās 40 minūtēs atvairīja visus 17 metienus, bet Patriks Bērziņš viņam atvēlētajā periodā tika galā ar pieciem pretinieku raidījumiem.

Tikmēr "Mogo"/LSPA viesos ar 7:0 (4:0, 1:0, 2:0) uzveica Daugavpils "Dinaburga" vienību.

Tāpat arī šajā mačā viens no hokejistiem guva trīs vārtus - rīdziniekiem izcēlās Elviss Želubovskis. Divus vārtus guva Rūdolfs Polcs, bet pa reizei daugavpiliešus sarūgtināja Tomass Zeile un Lauris Bajaruns. Henrijam Ančam dziedējot traumu, vārtus sargāja Linards Lipskis, kurš tika galā ar visām 23 mājinieku ripām.

Vēl sestdien "Zemgale"/LLU Jelgavā ar 10:1 (2:0, 5:0, 3:1) guva virsroku pār Rīgas "Prizma" hokejistiem.

Pa sešiem punktiem jelgavnieku rindās bija Patrikam Zabusovam un Edgaram Kuldam, kuri katrs guva pa diviem vārtiem un četrreiz rezultatīvi piespēlēja. Vēl mājiniekiem vārtus guva Gustavs Krūmiņš, Kristaps Roķis, Uldis Pūpols, Jānis Švanenbergs, Roberts Jekimovs un Miks Tumānovs, bet pretinieku rindās atzīmējās Edgars Kurmis. "Zemgale"/LLU vārtsargs Ēriks Vītols neitralizēja 20 no 21 pretinieku mestās ripas.

Turnīra līderpozīcijā ar desmit punktiem piecās spēlēs ir "Mogo"/LSPA, tālāk ar asoņiem punktiem seko sešas un piecas cīņas aizvadījušās "Zemgale"/LLU un "Liepāja". Aiz pirmā trijnieka ar pieciem punktiem piecos dueļos ir Hokeja skola "Rīga", piektā ar četriem punktiem piecos mačos ir "Olimp"/"Venta 2002", sesto pozīciju ar trīs punktiem piecās spēlēs ieņem Rīgas "Prizma", bet turnīra tabulu noslēdz Daugavpils "Dinaburga", kas zaudējusi visās piecās cīņās.

Arī šosezon OHL startē septiņas komandas - Rīgas "Olimp"/"Venta 2002", Jelgavas "Zemgale"/LLU, "Liepāja", Rīgas "Mogo"/LSPA, Daugavpils "Dinaburga", Hokeja skola "Rīga" un Rīgas "Prizma".

Aizvadītajā sezonā OHL kausu izcīnīja "Olimp"/"Venta 2002", bet regulārajā sezonā uzvaru svinēja "Zemgale"/LLU.

Pirmais Latvijas čempionāts hokejā notika pirms 90 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!