Foto: EPA/LETA
Lai iekļūtu UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā, "FC Kobenhavn" bija savā laukumā jāpārspēj Grieķijas "Panathinakos", kas Dānijas čempioniem nesagādāja grūtības – aukstajā Kopenhāgenas stadionā tika uzvara ar 3:1 (1:0), un "FC Kobenhavn" kļuva par pirmo dāņu futbola klubu, kas iekļuvis starp 16 labākajām Eiropas komandām.

"Panathinaikos" sastāvā slimības dēļ nespēlēja uzbrucējs Sidnijs Govū, bet "FC Kobenhavn" laukumā devās labākajā sastāvā, un viņi arī atklāja rezultātu pirmajā puslaikā – Kristians Bolaņjoss piespēlēja Martinam Vingārdam, kurš raidīja bumbu vārtos.

Otros vārtus "FC Kobenhavn" guva ar 11 metru soda sitienu spēles 50. minūtē pēc Nikosa Spiropulosa pārkāpuma pret Jesperu Gronkjēru, kurš šo sitienu arī realizēja.

Spēles 73. minūtē rezultāts jau kļuva 3:0 dāņu vienības labā, lai gan neviens no viņu spēlētājiem vārtus neguva – neveiksmīgi bumbu savos vārtos raidīja "Panathinaikos" uzbrucējs Džibrils Sisē, taču grieķu klubam izdevās gūt "goda vārtus" šai spēlē, kad kompensācijas laika otrajā minūtē aizsargs Sedriks Kantē raidīja bumbu "FB Kobenhavn" vārtos.

"FC Kobenhavn" situāciju atviegloja arī tas, ka "Rubin", kuri varēja pārspēt dāņus kopvērtējumā, izbraukumā Spānijā ar 0:2 piekāpās "Barcelona".

Tādējādi "FC Kobenhavn" D grupas kopvērtējumā izvirzījās otrajā vietā aiz "Barcelona" un iekļuva nākamajā kārtā.

Neliela intriga bija arī B grupā - pie ļoti labvēlīgiem apstākļiem otro vietu kopvērtējumā varēja izcīnīt Portugāles "Benfica", malā nostumjot Lionas "Olympique". Tomēr "Benfica" ar 1:2 (0:1) zaudēja grupas līderiem, Vācijas "Schalke 04", bet Lionas nospēlēja neizšķirti ar Izraēlas "Maccabi" 2:2 (0:0). Līdz ar to pirmo vietu saglabāja "Schalke 04", otro - "Lyon", aiz sevis atstājot "Benfica" un "Maccabi".

A grupā pirmo vietu izcīnīja Anglijas "Tottenham Houtspur", kas nospēlēja neizšķirti ar "Twente" 3:3 (1:1), bet otrā palika pērnās sezonas uzvarētāja Milānas "Inter", kas ar 0:3 (0:1) piekāpās Brēmenes "Werder". Tiesa, jau pirms šīm spēlēm bija skaidrs, ka astodaļfinālā spēlēs "Tottenham Houtspur" un "Inter".

Intriga pirms pēdējās kārtās lielā mērā bija izplēnējusi arī C grupā, kurā tiesības spēlēt nākamajā kārtā bija nodrošinājuši "Manchester United" un "Valencia". Otrdienas vakarā abas komandas tikās savā starpā "Old Trafford" stadionā Mančestrā, un spēle noslēdzās ar neizšķirtu 1:1 (0:1). Anglijas superklubam ar to pietika, lai saglabātu pirmo vietu grupā. Otrajā šīs grupas spēlē Turcijas čempioni "Bursaspor" 1:1 (0:1) nospēlēja neizšķirti ar Glāzgovas "Rangers" un palika pēdējā vietā grupā.

UEFA Čempionu un Eiropas līgas nākamās kārtas izloze notiks 17. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!