Foto: AFP/Scanpix/LETA
Anglijas premjerlīgā futbolā uzvaru izcīnījusi Mančestras "United" komanda, kas svētdien savās mājās ar rezultātu 2:1 (1:0) apspēlēja Londonas "Arsenal", sperot platu soli pretī otrajai vietai sezonas noslēgumā.

Spēles rezultātu 16.minūtē atklāja Pols Pogbā, kurš bumbu vārtos raidīja no dažu metru attāluma, bet otrajā puslaikā kādreizējais "United" spēlētājs Henrihs Mhitarjans ar precīzu sitienu vārtu apakšējā stūrī panāca neizšķirtu 1:1.

Ilgu laiku rezultāts bija nemainīgs, bet kompensācijas laikā uzvaru Mančestras vienībai izrāva beļģu pussargs Maruāns Fellaini, kurš pēc centrējuma bumbu vārtos raidīja ar galvu.

Savukārt pirms spēles īpašā ceremonijā leģendārais "United" treneris sers Alekss Fergusons un pašreizējais Mančestras vadītājs Žuzē Mourinju godināja "Arsenal" ilggadējo stūrmani Arsēnu Vengeru, kurš pēc sezonas pametīs Londonas klubu.

Citā svētdienas mačā premjerlīgas čempione Mančestras "City" viesos pārliecinoši tika galā ar Vesthemas "United", svinot uzvaru ar 4:1 (2:1). Uzvarētāju komandas sastāvā katrs pa vieniem vārtiem šajā mačā guva Līrojs Sanē, Gabriels Žezuss un Fernandinju, bet vienreiz savos vārtos bumbu raidīja kādreizējais "City" spēlētājs Pablo Savaleta. Vienīgos vārtus Vesthemas vienības rindās guva Ārons Kresvels.

Savukārt Londonas "Chelsea" komanda sestdien viesos ar 1:0 uzvarēja Svonsī "City" komandu, bet UEFA Čempionu līgas pusfināliste "Liverpool" savās mājās spēlēja neizšķirti 0:0 ar Stokas "City". Kopvērtējumā Mančestras "City" komandai ir 93 punkti 35 spēlēs, bet tai ar 77 punktiem seko Mančestras "United".

Trešā ar 72 punktiem 36 mačos ir "Liverpool", bet 68 punkti 34 cīņās ir Totenhemas "Hotspur" kontā. Piektā ar 66 punktiem 35 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Chelsea", bet pirmo sešinieku ar 57 punktiem noslēdz Londonas "Arsenal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!