Foto: F64
Turcijas Futbola federācija (TFF) no dalības UEFA Čempionu līgā neplāno izslēgt korupcijas skandālā iesaistītos vietējā čempionāta uzvarētājus Stambulas "Fenerbahce" un vicečempionus "Trabzonspor", vēsta aģentūra AP.

Kā ziņots, Turcijas čempionāta totalizatora skandālā kopumā arestēti 22 cilvēki, kuru vidū ir arī "Fenerbahce" kluba prezidents Azizs Jildirims un "Trabzonspor" prezidents Sadri Seners.

Tikmēr TFF vadība nav gatava klubiem piespriest sodu, jo izmeklēšana vēl nav noslēgusies.

"Komandas saglabās vietu Eirokausu turnīros," teica TFF prezidents Mahmuts Ozgeners. "Mēs visu laiku sazināmies ar Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA) un Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA). Turcijas čempionāts sāksies 5.augustā, kā tas iepriekš bija paredzēts."

"Fenerbahce" komanda UEFA Čempionu līgu sāks no grupu turnīra, bet "Trabzonspor" - no kvalifikācijas turnīra trešās kārtas.

Tomēr tas nenozīmē, ka TFF lēmumu nevar mainīt, jo par šiem pārkāpumiem "Fenerbahce" komandai var atņemt čempiona titulu un tā var zaudēt vietu augstākajā divīzijā.

Tāpat spēļu rezultātu ietekmēšanas skandāls mazinājis Stambulas komandas vērtību, jo kluba akciju cenas ir kritušās par 35 procentiem, savukārt "Trabzonspor" akciju cenas kāpušas par 11 procentiem, jo vienībai tagad ir iespējas kļūt par Turcijas čempioniem.

Kā ziņots, "Fenerbahce" tiek vainota par spēles rezultāta ietekmēšanu, kurā Stambulas klubs nodrošināja sev Turcijas čempiona titulu, tikai uz labākas gūto un zaudēto vārtu attiecības rēķina pārspējot "Trabzonspor" vienību.

Jau vēstīts, ka pagājušajā mēnesī TFF piesprieda mūža diskvalifikāciju 11 cilvēkiem par spēļu sarunāšanu. Šo 11 cilvēku vidū bija bijušie futbolisti, treneri un dažādu klubu menedžeri.

Neskaitot 11 diskvalificētos cilvēkus, vēl 23 personām laika posmā no trijiem mēnešiem līdz trīs gadiem aizliegts piedalīties jebkādās darbībās, kas saistītas ar futbolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!