Foto: EPA/LETA
Anglijas vienības Mančestras "United" galvenais treneris Alekss Fērgusons uzskata, ka viņa vadītajai komandai nav jābaidās no Spānijas čempionvienības "Barcelona" UEFA Čempionu līgas turnīra finālā.

"Kāpēc mums būtu jāšaubās par saviem spēkiem? Jā, "Barcelona" šosezon lieliski spēlē Čempionu līgā, un mums pretiniekos būs augstākās klases pretinieks, taču tas nav iemesls baidīties," par gaidāmo dueli ar "Barcelona" izteicās Fērgusons. "Visiem zināms, kā spēlē "Barcelona". Mūsu uzdevums ir izdomāt, kā ar to cīnīties."

Kā ziņots, "Barcelona" un Mančestras "United" komandas Čempionu līgas finālā spēlēja arī 2008./2009.gada sezonā. Toreiz Spānijas klubs uzvarēja ar rezultātu 2:0.

"Iepriekšējā reizē mēs bijām favorīti. Iespējams, ka esam nedaudz vairāk pieredzējuši, taču, ja runājam par abu komandu attīstību kopš mūsu pēdējās tikšanās reizes, "Barcelona" šobrīd ir pašā virsotnē," izteicās Fērgusons.

Atbildes spēlē pret "Schalke 04" komandu Fergusons vairākiem vienības līderiem ļāva atpūsties, tomēr tas neatstāja nekādu iespaidu uz mača iznākumu.

"Ja pirmā spēle nebūtu beigusies tā, kā tā noslēdzās, tad es nebūtu izdarījis deviņas spēlētāju maiņas uz atbildes spēli. Taču pirmajā mačā izbraukumā guvām divus vārtus, kas ir pieklājīgs pārsvars. Tagad mums būs svaiga komanda un svētdien varēsim spēlēt ar pilnu spēku," atzina Fergusons.

Šīs sezonas Čempionu līgas fināls notiks slavenajā Vemblija stadionā Londonā 28.maijā.

Zīmīgi, ka tagadējais "Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola tieši Vemblija stadionā 1992.gadā pirmoreiz uzvarēja šajā turnīrā kā spēlētājs.

Kā ziņots, pusfināla atbildes spēlē trešdien "United" savā laukumā ar 4:1 (2:1) pieveica Vācijas komandu Gelzenkirhenes "Schalke 04", divu spēļu summā izcīnot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 6:1.

Finālā "United" spēkosies ar "Barcelona", kas pusfinālā divu spēļu summā ar 3:1 apspēlēja citu Spānijas superklubu Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!