Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) pašlaik atsakās uzņemt Gibraltāru kā savas asociācijas pilntiesīgu biedru, jo kandidatūra neatbilst nepieciešamajām prasībām, paziņojis organizācijas prezidents Zeps Blaters.

Pagājušā gada maijā Gibraltārs tika uzņemts Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) rindās, bet šogad šīs valsts izlase debitē Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Līdzās Gibraltāram prasības uzņemšanai FIFA pašlaik nevar izpildīt arī uz to pretendējošās Ziemeļu Marianas salas. Saskaņā ar FIFA statūtiem neviena no šīm teritorijām nav uzskatāma par neatkarīgu valsti.

Pieteikumu kļūt par UEFA locekli Gibraltārs iesniedza arī 2007.gadā, tomēr toreiz tas tika noraidīts. Iepriekš to pašu panākt Gibraltārs centās arī 1999.gadā. Par labu Gibraltāra iekļaušanai UEFA saimē iepriekš iestājās arī Sporta arbitrāžas tiesa (CAS), ar kuras lēmumu Gibraltārs savulaik uz pagaidu tiesībām tika uzņemts FIFA, savukārt krasi pret šādu ieceri ilgstoši bija iestājusies Spānija.

Iepriekš septembrī Gibraltārs 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē ar 0:7 kapitulēja Polijas priekšā.

Zināms, ka vismaz Gibraltārs pēc nesen paustās FIFA nostājas atkal plāno vērsties CAS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!