Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) inspekcija, apmeklējot Pasaules kausa stadionu Sanktpēterburgā, ir konstatējusi vairākas neatbilstības, kas "Zeņit" stadiona apsaimniekotājiem ir jānovērš, ziņo vietējie mediji.

Lielāko kritiku izpelnījies stadiona segums - tā kvalitāte esot ļoti augsta, taču mehānisms, kas izritina zālāju uz laukuma, rada vibrācijas, kas nepatika FIFA inspektoriem. Tuvākajā laikā stadiona apsaimniekotājiem ir jāatrod risinājums, kā novērst šo mehānisko vibrāciju.

"FIFA inspektori palēkāja pa laukumu un teica, ka uz šā laukuma pasaules čempionāta spēles aizvadīt nevar - vibrāciju normatīvi pārsniegti septiņkārtīgi," izdevumam "Sport Ekspress" pastāstīja situāciju pārzinoša persona, kas vēlējās palikt anonīma. Vairāki mediji ziņo, ka inspektori esot ieteikuši izritināmo zālāju nomainīt pret stacionāro.

Problēmas iepriekš bija radušās arī ar izbīdāmo jumta konstrukciju, kas līdz ar izritināmo dabīgo segumu tika nosaukta par Sanktpēterburgas stadiona "odziņu". Kad jumtu pēdējoreiz aizvēra, tas bija jādara manuāli, jo mehānismam nav sinhronizācijas pievada. "Tiem jādarbojas automātiski un sinhroni, bet tas nenotiek," piebilda šī persona.

Tāpat iebildumi esot par pieejas zonām un treniņlaukumiem. Pilsētas vadība sola visu novērst līdz 2017. gada martam, kad "Zeņit" laukumam jāuzņem pirmā testa spēle.

Sanktpēterburga uzņems Konfederāciju kausa grupas spēles un fināls, bet 2018. gada Pasaules kausā "Zeņit" stadionā notiks grupu turnīra un astotdaļfināla mači, kā arī bronzas spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!