Foto: DELFI
Gadījumā, ja jau 2022. gadā Pasaules kausa finālturnīrā piedalīsies 48 komandas, Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) daļu spēļu uzticēs Kuveitai un Omānai, atsaucoties uz anonīmiem pietuvinātiem avotiem, ziņo aģentūra "Associated Press".

2022. gada Pasaules kausa finālturnīrs notiks Katarā. Šobrīd plānots, ka turnīrā piedalīsies 32 komandas, bet FIFA prezidents Džanni Infantīno jau šajā finālturnīrā grib izlašu skaitu palielināt līdz 48.

Tiesa, Kataras infrastruktūra šādam pavērsienam nav gatava, tāpēc papildspēki varētu tikt meklēti Kuveitā un Omānā. Infantīno Kuveitu apmeklēja februārī, bet Omānā viņš viesojās pagājušajā svētdienā.

Kopš 2017. gada jūnija Kataru diplomātiski un ekonomiski boikotējušas vairākas valstis. Saūda Arābija un tās sabiedrotās arābu valstis apsūdzēja Kataru teroristu atbalstīšanā un pārāk tuvās attiecībās ar Irānu. Kuveita un Omāna šajā diplomātiskajā konfliktā ieņēmušas neitrālu statusu.

Kuveitā lielākajā stadionā ir 65 000 sēdvietu, bet Omānā - 34 000 sēdvietu, kas ir par 6 000 mazāk nekā FIFA noteikumos prasītais.

Lēmums, vai paplašināt Pasaules kausa izcīņu futbolā jau 2022. gadā, tiks pieņemts šomēnes.

Decembri FIFA prezidents teica, ka lielākā daļa futbola federāciju atbalsta paplašināšanos, kas rīkotājiem sagādās papildu rūpes par loģistiku. Iepriekš rīkotāji pauda, ka nebūs iespējams palielināt turnīra dienu skaitu, tāpēc vairāki mači varētu notikt arī kaimiņvalsīts.

Infantīno jau kādu laiku vēlas, lai 2022. gadā Katarā gaidāmajā Pasaules kausā līdzšinējo 32 izlašu vietā spēlētu 48. Pašreizējais plāns paredz, ka paplašināšanās notiks vien 2026. gadā, kad turnīrs tiks aizvadīts ASV, Kanādā un Meksikā.

Lielā karstuma dēļ Katarā gaidāmā Pasaules kausa izcīņa notiks novembra un decembra mēnešos, turklāt turnīra ilgums samazināts par trim dienām, kas varētu būt būtisks apstāklis lēmuma pieņemšanā par paplašināšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!