Foto: EPA/LETA
Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) otrdien paziņoja pretendentus uz Gada labāko futbola spēlētāju un pirmoreiz arī gada labākā trenera balvu- kandidātu sarakstā ir 23 futbolisti, 10 futbolistes un 10 treneri.

Pirmo reizi tiks pasniegta FIFA „Zelta bumbas” („Ballon d’Or” ) balva, kas ir FIFA Gada labākā spēlētāja balvas un prestižā franču futbola žurnāla „France Football” tradicionālās „Ballon d’Or” balvas labākajam Eiropas futbolistam apvienojums.

Kandidātu sarakstu izveidojusi dažādas FIFA komisijas kopā ar „France Football” ekspertu grupu, un par tiem balsos vīriešu un sieviešu nacionālo izlašu kapteiņi un galvenie treneri, kā arī „France Football” izvēlētu starptautisku mediju pārstāvji.

Kandidātu sarakstā iekļauti septiņi Spānijas izlases spēlētāji, kas šovasar ieguva Pasaules kausu, kā arī tādas zvaigznes kā portugālis Kirštianu Ronaldu, kamerūnietis Samuels Eto, vācieši Miroslavs Kloze, Bastians Švainštaigers, Filips Lāms, argentīnietis Laionels Messi un citi.

Uz pirmo gada labākā trenera balvu pretendē Spānijas izlases treneris Visente del Boske, Mančestras „United” treneris Alekss Fērgusons, Hoseps Gvardiola („Barcelona”), Luiss van Gāls (Minhenes „Bayern”), Karlo Ančeloti („Chelsea”), Joahims Lēvs (Vācijas izlase), Hosē Murinju (Madrides „Real”), Oskars Tavaress (Urugvajas izlase), Arsēns Vengers („Arsenal”) un Berts van Marvijks (Nīderlandes izlase).

FIFA „Zelta bumbas” pasniegšanas ceremonija notiks 2011. gada 11. janvārī Cīrihē, bet 6. decembrī Parīzē tiks paziņoti trīs futbolisti, futbolistes un treneri, par kuriem saņemt visvairāk balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!