Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) korupcijas skandālos iejauktais Venecuēlas pārstāvis Rafaels Eskivels, kuram draud 140 gadu cietumsods, apņēmies samaksāt negodīgā ceļā iegūtos 16 miljonus ASV dolāru, vēsta BBC.

Bijušais Venecuēlas Futbola federācijas (VFF) prezidents un Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) viceprezidents ir viena no septiņām amatpersonām, kuras pagājušajā gadā arestēja Šveicē kādā luksusa viesnīcā. Visām FIFA bijušajām amatpersonām un ar tām saistītām dažādām firmām izvirzītas apsūdzības korupcijā un kukuļu pieņemšanā saistībā ar dažādu turnīru mārketinga tiesību pārdošanu.

Eskivela lieta ir 21. no kopumā 42 lietām, kuras izskata ASV tiesa. Ceturtdien notikušajā Federālās tiesas sēdē Bruklinā Eskivels atzīts par vainīgu septiņās apsūdzībās – katrā no tām viņam draud 20 gadu cietumsods. 70 gadus vecais Eskivels tiesā liecināja, ka gandrīz 30 gadu laikā, strādājot VFF, dažādos maksājumos viņš izkrāpis miljoniem ASV dolāru, ko pārskaitījis uz saviem kontiem ASV bankās. Tiesas laikā Eskivels piekrita atmaksāt 16 miljonus ASV dolāru, kas līdz šim ir lielākā summa, ko piekritusi atmaksāt kāda no apsūdzētajām personām vai organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!