Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) maksājusi Īrijas Futbola federācijai (FAI) par tiesvedības pārtraukšanu, radio stacijai "RTE Radio 1" atklājis FAI izpilddirektors Džons Delanijs.

FAI bija plānojusi sākt tiesvedību pret FIFA saistībā ar skandālu, kad pārspēlēs par iekļūšanu 2010.gada Pasaules kausā Īrija piekāpās Francijai, jo otrās spēles pagarinājumā Viljams Galā guva vārtus pēc Tjerī Anrī spēles ar roku pretinieku soda laukumā, nodrošinot francūžiem vietu finālturnīrā.

Pēc Anrī spēlēšanas ar roku Īrijas Futbola asociācija lūdza šo maču pārspēlēt, bet pēc atteikuma saņemšanas vērsās pie FIFA ar lūgumu kļūt par Pasaules kausa izcīņas finālturnīra 33.komandu. Arī šo Īrijas prasību FIFA noraidīja.

"Jutām, ka mums ir pamats ierosināt lietu pret FIFA, jo Pasaules kausa finālturnīru nesasniedzām Anrī spēles ar roku dēļ. Piecu dienu laikā nonācām pie vienošanās ar FIFA, kas paredzēja, ka FAI saņems maksājumu, lai neturpinātu tiesvedību", stāstīja Delanijs.

Tiek minēts, ka summa, ko saņēmusi FAI, varētu būt pieci miljoni eiro. Tomēr Delanijs vienošanās konfidencialitātes dēļ ne apstiprina, ne noliedz informāciju par samaksas lielumu.

Kā norāda Delanijs, kompensācijas pieprasīšanu esot pastiprinājusi FIFA prezidenta Zepa Blatera rīcība 11 dienas pēc notikušās cīņas, kad organizācijas vadītājs uzstājās "Soccerex" konferencē.

"Tajā reizē Blaters kāpa uz skatuves un necienīgi smējās par mums. Kad gāju pārrunāt vienošanos, pateicu viņam kā jutos. Toreiz neiztika arī bez rupjībām," atcerējās Delanijs.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Šveicē pirms FIFA kongresa tika veikti vairāku amatpersonu aresti saistībā ar kukuļdošanu. Neskatoties uz skandālu, piektdien FIFA prezidenta amatā tika pārvēlēts Blaters, tomēr otrdien, skandālam pieņemoties spēkā, viņš paziņoja par gatavību atkāpties no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!