Foto: DELFI
Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) nav atzinusi par oficiālu pārbaudes spēli starp Krievijas un Lietuvas valstsvienībām, vēsta portāls "trud.ru".

Šī gada 29.maijā Šveices pilsētā Nionā notikušais mačs noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0.

FIFA lēmumu neatzīt šo cīņu par oficiālu pieņēmusi, lai labāk cīnītos pret sarunātām spēlēm.

Līdz ar to šī spēle netiks skaitīta FIFA rangā.

Bez jau minētā mača starp Krieviju un Lietuvu FIFA oficiālas spēles statusu noņēmusi vēl vairākām cīņām.

Noprotams, ka FIFA par oficiālām nav atzinusi visas tās spēles, kurās ceturtajam tiesnesim nebija FIFA kategorijas licences.

Pēc tam, kad šogad vairākas nacionālās izlases saskārās ar spēļu sarunāšanas skandāliem, FIFA ieviesa stingrākus noteikumus starptautisko spēļu reģistrācijā. Tā, piemēram, visiem tiesnešiem, kuri apkalpo maču, obligāti jābūt FIFA kategorijas licencei.

Kā ziņots, pagājušā gada augustā FIFA uz mūžu diskvalificēja septiņus tiesnešus, kuri 2011.gada sākumā ietekmēja Latvijas un Bolīvijas, kā arī Igaunijas un Bulgārijas pārbaudes spēļu rezultātus.

Pērn februārī Turcijas pilsētā Antālijā, sporta kompleksā "Mardan", notika divas pārbaudes spēles, kuras organizēja aģentūra "Footy Sport International", - sākotnēji Latvija ar rezultātu 2:1 uzvarēja Bolīviju, bet pēc tam Igaunija nospēlēja 2:2 ar Bulgāriju. Spēles kļuva zīmīgas ar to, ka visi septiņi vārti tika gūti no 11 metru soda sitienu atzīmes.

Jau februāra vidū trīs tiesneši tika diskvalificēti uz mūžu. Kopā šajā skandālā mūža diskvalifikāciju saņēma četri Ungārijas, kā arī trīs Bosnijas un Hercegovinas tiesneši.

Jau vēstīts, ka pēc aizvadītajiem mačiem neviens ilgstoši nevarēja pateikt, kā sauca cīņu tiesnešus.

Tomēr vēlāk "Footy Sport International" Latvijas Futbola federācijai (LFF) nosūtīja mača atskaiti, iekļaujot tiesnešu vārdus, - mača galvenais tiesnesis bija Kenans Bajramovičs no Bosnijas un Hercegovinas, bet līnijtiesnešu pienākumus pildīja viņa tautieši Ratko Kuničs un Sinisa Zrničs. Spēles ceturtais tiesnesis bija ungārs Jānošs Čaks, kurš tiesāja arī Igaunijas un Bulgārijas spēli. Nevienam no trijiem bosniešu tiesnešiem nav bijusi FIFA kategorijas licence.

Kā ziņots, bez Latvijas-Bolīvijas un Igaunijas-Bulgārijas mačiem kā korumpētās spēles tika minētas arī spēles ar Vācijas, Somijas, Kuveitas, Jordānijas, Malaizijas un Zimbabves izlašu līdzdalību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!