Foto: EPA/Scanpix/LETA

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) kā 2021.gada labākā futbolista balvas galvenos pretendentus nosauca Lionelu Mesi (Argentīna, "Saint-Germain"), Krištianu Ronaldu (Portugāle, Mančestras "United") un Mohameds Salāhs (Ēģipte, "Liverpool").

Balvas nominantu sarakstā ir arī Žoržinju, Ngolo Kantē (abi - Londonas "Chelsea"), Roberts Levandovskis (Minhenes "Bayern"), Kiljans Mbapē, Neimars (abi - Parīzes "Saint-Germain"), Erlings Hālands (Dortmundes "Borussia"), Karims Benzemā (Madrides "Real"), Kevins de Brujne (Mančesteras "City").

FIFA pasniegs balvas arī labākajam vīriešu un sieviešu trenerim, vārtsargam un vārtsardzei, kā arī futbolistei.

Katras nominācijas kandidātus izvēlējās sieviešu un vīriešu futbola ekspertu grupas. Publiskais balsojums norisināsies līdz 10.decembra pusnaktij. Pēc tam tiks publicēts trīs nominanti katrā kategorijā, bet balvas tiks pasniegtas nākamā gada 17.janvārī.

Pagājušajā gadā par labāko futbolistu tika atzīts Levandovskis, bet par labāko vīriešu komandas treneri tika atzīts "Liverpool" treneris Jirgens Klops.

Labākās futbolistes gods tika Anglijas valstsvienības spēlētāja Lūsijai Bronzai, bet par gada labāko sieviešu treneri tika nosaukta Sarīna Vīgmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!