Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) pirmdien publiskoja gada skaistāko vārtu labāko desmitnieku, kuri kandidēs uz Ferenca Puškaša balvu, taču sarakstā nav iekļauts Latvijas čempionvienības "Ventspils" pussargs Jurijs Žigajevs.

Žigajevs šogad vienā no spēlēm guva fantastiskus vārtus un tobrīd tas pievērsa lielu uzmanību Latvijas futbola virslīgai. Žigajeva "supergols" internetā ieguva milzu popularitāti, to kā vienu no kandidātiem uz gada skaistāko vārtu balvu izcēla daudzi pasaules futbola mediji, tomēr FIFA šo vārtu guvumu nav izcēlusi.

Uz 2013.gada skaistāko vārtu guvumu pretendē Brazīlijas izlases jaunais talants Neimars un Zviedrijas izlases kapteinis Zlatans Ibrahimovičs, kuru vārtu guvumi bijuši valstsvienību līmenī. Pārējie vārti gūti klubu rindās, un kandidāti ir: Peters Ankersens "(Esbjerg", Dānija), Huans Manuels Olivera ("Nautico", Brazīlija), Antonio di Natale ("Udinese", Itālija), Nemanja Matičs ("Benfica", Portugāle), Daniels Luduenja ("Pachua", Meksika), Panagiotis Kone ("Bologna", Itālija), kā arī divas daiļā dzimuma pārstāves – Luisa Nesiba ("Lyon", Francija) un Laiza de Vanna ("Sky Blue", Jaunzēlande).

Līdzjutēju balsojums FIFA mājaslapā internetā risināsies līdz 9.decembrim, bet gada skaistāko vārtu autoru FIFA paziņos 13.janvārī, kad suminās visus gada labākos spēlētājus un pasniegs FIFA Zelta bumbas ieguvēju.

Jurija Žigajeva "supergols"

FIFA izvirzīto nominantu gūtie vārti atrodami ŠEIT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!