Foto: LETA

Latvijas futbolam augstāka līmeņa sasniegšanai nepieciešams moderns stadions, vizītes laikā Rīgā sacīja Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno.

FIFA prezidents vizītes laikā guvis pārliecību, ka futbols Latvijā ir populārs un ir sporta veids Nr.1. Infantīno atzinīgi novērtēja divu dienu laikā apmeklētos Latvijas futbola infrastruktūras objektus, tostarp topošo RFS kluba bāzi, futbola un izklaides halli "Playoff Arena" un citus. Kā norādīja FIFA vadītājs, šādi objekti, kā arī tie, kas tiek veidoti sadarbībā ar pašvaldībām, kalpos kā labs pamats futbola attīstībai Latvijā.

Taču, lai sasniegtu nākamo līmeni un arī augstāko līmeni pasaules futbolā, ir nepieciešams modernām prasībām atbilstošs stadions, kur spēlēt valsts izlasei, sacīja Infatnīno, kurš Rīgā apmeklēja arī "Daugavas" stadionu.

"Tas ir jauks stadions, taču tas nav futbola stadions, kurā būtu iespējams izbaudīt futbola atmosfēru," sacīja FIFA prezidents.

Viņš norādīja, ka augsta līmeņa infrastruktūra kā moderns stadions ir izšķiroša, lai futbolā sasniegtu augstākus līmeņus. Kā piemēru Infantīno minēja Lietuvu un Albāniju, kas arī nav lielas valstis, bet kur ir šādi moderni stadioni.

"Tāda valsts kā Latvija un tāda pilsēta kā Rīga ir pelnījušas jaunu, modernu stadionu," sacīja Infantīno.

Pēc viņa teiktā, šāda stadiona nepieciešamību Latvijai apzinās gan vietējā futbola vadība, gan arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), ar kuru FIFA prezidents tikās piektdien. Šādam stadionam būtu jātop ar Latvijas Futbola federācijas, pašvaldības, valsts un FIFA atbalstu, atzina Infantīno, gan nekonkretizējot, kādu atbalstu viņa vadītā organizācija varētu sniegt.

Kā ziņots, šī ir pirmā reize, kad Latvijā viesojas pasaules galvenās futbola organizācijas vadītājs.

Viesošanās laikā Infantīno tikās ar LFF vadības pārstāvjiem, valdības un pašvaldību pārstāvjiem, kā arī apmeklēja vietējo futbola infrastruktūras objektus.

Infantīno pēc viesošanās Latvijā dosies uz Lietuvu, kur pašlaik norisinās Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs telpu futbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!