Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Ētikas komiteja sākusi izmeklēšanu pret Vācijas leģendu Francu Bekenbaueru un Spānijas Futbola federācijas prezidentu Anhelu Mariju Viljaru.

Lai gan Ētikas komiteja neatklāj, kādā sakarā tiek veiktas izmeklēšanas, tas varētu būt saistīts ar laiku, kad tika izvēlētas 2018.gada un 2022.gada Pasaules kausa rīkotājas. Bekenbauers un Viljars 2010.gada decembrī, kad naudīgās Krievija un Katara tika nosauktas par attiecīgo turnīru organizētājām, atradās FIFA izpildkomitejas sastāvā.

Zīmīgi, ka pērn Bekenbauers bija īslaicīgi diskvalificēts, jo atteicās sadarboties ar varasiestādēm, kas izmeklēja iespējamos korupcijas gadījumus Pasaules kausa rīkotāju izvēlē.

Darbu FIFA izpildkomitejā vācietis pameta 2011.gadā, kamēr Viljars tajā darbojas jau kopš 1998.gada. Šobrīd spānis ir arī FIFA viceprezidents, bet pērn viņš nokļuva zem lupas, kad ASV federālais prokurors Maikls Garsija izveidoja pretrunīgo un jūtīgo ziņojumu saistībā ar korupcijas aizdomām cīņā par 2018. un 2022.gada Pasaules kausa norises tiesību iegūšanu.

Kā zināms, FIFA šobrīd nonākusi pamatīgu skandālu jūgā, kā rezultātā uz 90 dienām ir diskvalificēts organizācijas prezidents Zeps Blaters, kā arī Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) vadītājs Mišels Platinī.

Nākamā gada 26.februārī tiks rīkots FIFA prezidenta ārkārtas vēlēšanas, bet Platinī tiek uzskatīts kā viens no galvenajiem pretendentiem uz šo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!