Foto: AFP/Scanpix

FIFA skandāla lieciniecei Faedrai Al-Mahidai, kuras sniegtā informācija ļauj apšaubīt Kataras godīgu uzvaru cīņā par 2022.gada Pasaules kausa rīkošanas iegūšanu, saņēmusi draudus un viņas drošību apņēmusies nodrošināt FIB, vēsta "Eurosport".

Al-Mahida savulaik strādāja Kataras birojā, kas bija atbildīgs par kandidēšanu uz 2022.gada Pasaules kausu. Pēc viņas sniegtās informācijas, FIFA publiskotajā ziņojumā par 2022.gada un 2018.gada Pasaules kausa balsojumiem nav iekļauti daudzi fakti, ko viņa sniegusi. Tādējādi vēl vairāk apšaubīta Kataras uzvara cīņā par 2022.gada Pasaules kausu.

"Es visu savu atlikušo dzīvi ar bažām raudzīšos apkārt. Liecību sniegšana maksājusi ne tikai manu, bet arī manu bērnu drošību, tomēr es biju lieciniece un man bija jāsaka, ko es zinu," intervijā televīzijai "Sky" teica Al-Mahida.

Sieviete gan nenosauca, kas viņai izteicis draudus. Savukārt FIB, kas arī izmeklē šo skandālu, solījusi rūpēties par Al-Mahidas drošību.

"Ja Jūs man jautājat, vai es nožēloju, ka esmu kļuvusi par Kataras ziņotāju, tad man tas ir prasījis personisko dzīvi, visas manas emocijas," piebilst Al-Mahida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!