Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV varas iestādes nosūtījušas Šveicei oficiālu pieprasījumu izdot septiņas arestētās Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) amatpersonas, vēsta aģentūra AFP.

Pieprasījums saņemts 1. jūlijā, iekļaujoties 40 dienu termiņā, atklājis Šveices Federālais tieslietu birojs. 14 dienu laikā birojam jādod atbilde par viņu izdošanu ASV; lēmums var tikt pārsūdzēts Šveices Krimināltiesā un Augstākajā tiesā.

Visiem septiņiem aizturētajiem ASV draud ieslodzījums līdz 20 gadiem. Viņiem tiek inkriminēta kukuļņemšana un rekets vairāk kā 150 miljonu dolāru apmērā.

Kā zināms, maija beigās aizdomās par koruptīvām darbībām Šveicē tika atestētas astoņas augstas FIFA amatpersonas, un neilgi pēc tam par atkāpšanos no amata paziņoja atkalievēlētais FIFA prezidents Zeps Blaters. Kopumā apsūdzības tika izvirzītas 14 esošiem un bijušajiem futbola funkcionāriem.

Aizturēto vidū ir FIFA viceprezidents Džefrijs Vebs, bijušais FIFA viceprezidents Euhenio Figeredo, Kostarikas Futbola federācijas prezidents Eduardo Li, bijušais Brazīlijas Futbola federācijas prezidents Hosē Marija Mains, Venecuēlas Futbola federācijas prezidents Rafaels Eskvivels, FIFA administrācijas darbinieks Hulio Roka no Nikaragvas un Veba administrācijas darbinieks Kostas Takks no Lielbritānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!